Marco Knauff

beschrijving bewerken

Marco Knauff (1965) is een Nederlandse auteur van thrillers, fantasyverhalen, romans en non-fictie. Hij debuteerde in 1985 in een lokale verhalenbundel. Daarna publiceerde hij tientallen verhalen in onder andere Ator Mondis, Fantastische Vertellingen en SF Terra.

Hoewel vooral actief in het fantastische genre schreef hij ook mainstreamverhalen en werk dat de grenzen verkent tussen diverse genres. Er verschenen van zijn hand twee non-fictieboeken, waarin hij vertelt over zijn ervaringen als figurant binnen de televisie- en filmwereld. Knauff haalde diverse hoge noteringen bij de Paul Harland Prijs, waaronder de derde plaats voor Overal schaduwen, overal sterren  (2015), dat eveneens de NCSF-premie won voor het beste sciencefictionverhaal. De verfilming van zijn verhaal Gisteren, vandaag en morgen  (1998) werd gekozen tot beste film tijdens de NOVA Nationale Manifestatie 2005.

In 2012 maakte hij zijn thrillerdebuut met Sluiproute, in 2014 gevolgd door Zwijgplicht, het eerste deel van een politieserie over Bureau Bermhoven met rechercheurs Marieke de Zwart en Robin Groeneveld in de hoofdrollen. Sinds 2014 is Knauff ook gediplomeerd copywriter en maakt hij plannen voor het opzetten van een eigen tekstbureau. 

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken