Advertentie

Maria V. Snyder

Spots 3 beschrijving bewerken

Maria V. Snyder (Philidelphia, Pennsylvania, 1969) is een Amerikaanse auteur van fantasyverhalen, voornamelijk binnen het YA-genre.

Als kind was ze al gefascineerd door stormen en orkanen. Dromend van het najagen van tornado's behaalde ze haar BS (Bachelor of Science) in de meteorologie aan Penn State University. Ze ging werken als metereoloog, maar hield zich vanaf 1995 fulltime bezig met schrijven. Dit resulteerde in het eerste deel van haar zogeheten Studie-trilogie: Studie van gif  (Poison study, 2005). Daarna volgden Studie van magie   (Magic study, 2006) en Studie van vuur  (Fire study, 2008). In 2011 schreeft ze haar achtste boek Outside in, het vervolg op  Inside Out  (2010). In Amerika verscheen in 2015 haar al dertiende young adult: Shadow study.

Snyder schreef ook een groot aantal artikelen in tijdschriften en kranten, en ze onderwees fictieschrijven aan klassen van de plaatselijke universiteit en in bibliotheken in de buurt. 

Nieuwste boek

Inside Out & Outside In (eBundel) - Maria V. Snyder Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Liefde voor YA / Één of meer: Tweeluiken
26 mei 2019 11 reacties
Liefde voor YA / Boeken waar wij naar uitkijken: november en december 2018
03 november 2018 2 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken