Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marjolijn Uitzinger

Artikelen 4 Newsroom 1 Spots 2

Marjolijn Uitzinger (1947), thrillerauteur en journalist, begon haar journalistieke loopbaan in de jaren zeventig als politiek verslaggever voor de Volkskrant en het Vrije Volk. Later werkte ze als presentator voor politieke radio- en televisieprogramma’s voor diverse omroepen. In 2006 verhuisde ze naar Berlijn, waar ze samen met Margriet Brandsma het non-fictieboek Na de Muur (2009) schreef, over het Duitsland na de val van de Muur. Ook begon ze in dat jaar met het schrijven van columns over Berlijn en Duitsland voor de website van Haagse Columnisten. In 2008 werd ze voorzitter van de Nederlandstalige culturele vereniging Berlijnse Avonden.

Uitzinger maakte in 2012 haar thrillerdebuut met Een fatale primeur, in 2013 gevolgd door Citytrip Berlijn. Een jaar later verscheen haar derde thriller, waarmee ze een nominatie voor De Gouden Strop 2015 in de wacht sleepte.
De dynamische stad Berlijn en de unieke Duitse geschiedenis vormen de inspiratiebron voor Uitzingers misdaadromans.

Seriepersonage: Florian von Bismarck

1. De huisgenoot (2014) 
2. De partijgenoot (2016)

Laatste bewerking door Aimee van Tienoven op 05/02/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

De zwijgende miljardairs - Marjolijn Uitzinger Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Thriller Café / En de winnaar is?
24 februari 2017 11 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken