Advertentie

Mark Z. Danielewski

Spots 1 beschrijving bewerken

Mark Z. Danielewski (1966) is een Amerikaanse auteur. Hij studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Yale en werd afgewezen voor elke schrijfcursus waarvoor hij zich inschreef. Hij ging vervolgens naar de Universiteit van Berkeley, waar hij een intensieve cursus Latijn volgde. Daarna vertrok Danielewski naar Parijs, waar hij een jaar woonde. Danielewski kreeg op tienjarige leeftijd de smaak van het schrijven te pakken. "Ik schreef een boek over een jongen in New York die verslaafd raakt aan cocaïne, vervolgens een agent in elkaar slaat en ten slotte in de gevangenis belandt. Mijn ouders waren verbijsterd. Mijn vader vond het immoreel. En een van mijn leraren in Utah zei dat het een smerig boek was - in het boek kwam het woord 'fuck' voor. Daarna duurde het een hele tijd voordat ik mijn werk weer aan anderen liet zien." 

Het kostte hem tien jaar om zijn debuut te schrijven: Het kaartenhuis. Het boek kreeg een soort van cultstatus. Zijn tweede roman, Only Revolutions (Nederlandse titel: Omwentelingen) werd in de Verenigde Staten genomineerd voor de National Book Award.

Nieuwste boek

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Lees eens wat anders in het Fantasy en Science Fiction genre
23 april 2019 4 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken