Advertentie

Michael Punke

Artikelen 1 beschrijving bewerken

Michael Punke (Torrington, Wyoming, 1965) is een Amerikaanse auteur en advocaat. Hij studeerde rechten aan de George Washington University en de Cornell Law School. Hij werkte onder meer als politiek adviseur voor president Clinton in Washington. Later werd hij benoemd tot Amerikaanse ambassadeur en permanente vertegenwoordiger bij de World Trade Organization (WTO) in Genève, Zwitserland.

Punke groeide op in Wyoming, niet ver van de plek waar het drama van Hugh Glass, de hoofdpersoon uit Wraak  (The revenant, 1999), zich afspeelt. De verfilming van Punkes debuutthriller staat gepland voor medio 2015, onder regie van de Mexicaanse Alejandro González Iñárritu (van onder andere Babel, 21 grams en Birdman). Punke schreef ook nog enkele non-fictieboeken over de geschiedenis van de Verenigde Staten, waaronder Fire and brimstone  (2006) over de North Butte mijnramp van 1917, de grootste mijnramp in de Amerikaanse geschiedenis

 

Nieuwste boek

De spookverschijning (The Revenant) - Michael Punke Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Michael Punke

Het boek van de film
12 januari 2016
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken