Advertentie

Patty Stenger

Artikelen 1 beschrijving bewerken

Patty Stenger is een bekende Nederlandse producent en scenarist. Ze begon haar carrière in het theater, werkte ruim vijf jaar als creatief directeur en schrijver bij jeugdtheatergroep Maccus (nu Max) en schreef daar vijf toneelstukken, waarvan er twee op tv werden uitgezonden. Ze schreef ook muziektheaterproducties, was ruim tien jaar vaste schrijver van Sesamstraat en schreef afleveringen van tv-series als Oren van je kop, Loods 6, Hallo Holland en Meiden van de Wit (drie seizoenen).
Ook schreef ze ruim honderd films in opdracht, waarvan er vele internationaal werden bekroond. Daarnaast was ze vier jaar creatief directeur en partner bij Signum (FHV-BBDO). In 2000 werd ze eigenaar (schrijver/producent) van Zee (www.zee.nu).

In 2014 maakt Stenger haar debuut als thrillerauteur met Zuidas, een verhaal over de twintiger Alice Bloemberg die carrière wil maken in het bankwezen op de Zuidas in Amsterdam. De filmrechten waren al verkocht voordat het boek in de winkel lag.

(c) Foto: Patricia Börger

Meer over Patty Stenger

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken