Advertentie

Richard Mason

beschrijving bewerken

De Britse auteur Richard Mason (Johannesburg, 1977) groeide op in Zuid-Afrika en verhuisde in 1987 naar Groot-Brittannië. Op eenentwintigjarige leeftijd debuteerde hij met de roman Verloren zielen  (The drowning people, 1999). Mason scoorde er een wereldhit mee. Het boek werd in tweeëntwintig landen uitgegeven en er werden zes miljoen exemplaren verkocht. Zijn tweede roman, de psychologische thriller Lotgenoten  (Us, 2004) werd eveneens lovend ontvangen. Daarna volgden de historische romans De verlichte kamers  (2008) en Geschiedenis van een genotzoeker  (2011). Met The drowning people  won hij de toenmalige Italiaanse Grinzane Cavour Prize voor beste debuut. The Times roemde hem als “King of the hot young writers”.

Mason richtte met de royalties van zijn eerste roman de Kay Mason Foundation op, een scholingsfonds voor kansarme Zuid-Afrikaanse jongeren. Dit deed hij ter nagedachtenis aan zijn zus Kay, die op jonge leeftijd overleed. 

Nieuwste boek

Geschiedenis van een genotzoeker - Richard Mason Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken