Stav Sherez

beschrijving bewerken

De Engelse auteur en muziekjournalist Stav Sherez (1970) groeide op in Londen en studeerde aan de universiteit van Leeds. Van 1999 tot 2004 werkte hij voor het muziektijdschrift Comes with a smile. In 2006 werd hij literair redacteur van de Catholic Herald, een rooms-katholiek tijdschrift dat in Engeland en Ierland werd uitgegeven. 

Sherez maakte zijn schrijversdebuut met de thriller  Op de huid  (The devil's playground, 2004), over de moord op een zwerver waarmee een mogelijk verband bestaat met de gruwel van de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal speelt zich af in Amsterdam. The devil's playground  werd genomineerd voor de CWA New Blood Dagger Award.
In 2009 volgde The black monastery ( 2009) over een brute rituele moord op het Griekse eiland Palassos. Sherez publiceerde vervolgens nog A dark redemption  (2012) en Eleven Days  (2013). Beide boeken kwamen op de shortlist van de Theakston's Old Peculier Crime Novel of the Year.

Van de auteur verschenen ook nog enkele kortverhalen, maar niet al zijn werk is naar het Nederlands vertaald. 

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken