Sebastian Faulks

Spots 3 Topics 1 beschrijving bewerken

Sebastian Faulks (1953) is een Engelse journalist en schrijver. Hij is de zoon van een rechter. Hij studeerde geschiedenis en kunstgeschiedenis aan de universiteit van Cambridge. Hij werkte eerst als leraar Frans aan de internationale school in Londen, maar stapte in 1979 over naar de journalistiek. Hij was de eerste literaire redacteur van The Independent waarbij hij ook als feuilletonschrijver actief was, en plaatsvervangend redacteur van The Independent on Sunday. Hij werkte een tijdlang bij BBC Radio. In 1984 debuteerde hij met A Trick of the Light. In 1991 legde hij zijn werk bij de krant neer om zich volledig toe te leggen op het schrijven. Van zijn roman Het lied van de loopgraven  werd een tv-serie gemaakt, en van Charlotte Gray  een speelfilm met Cate Blanchett in de hoofdrol.
In 2008 schreef hij, in opdracht, de thriller Devil may care  (zelfde titel in het Nederlands) die in 2015 verfilmd wordt als te 24ste James Bond.

Nieuwste boek

Waar mijn hart ooit klopte - Sebastian Faulks Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Literatuurcafé / 11 november, een bijzondere dag
11 november 2019 74 reacties
Fabulous Feelgood! / Boeken over de Eerste Wereldoorlog - Herdenking 11 november
11 november 2018 10 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics

De mooiste scène ooit beschreven in een boek?
door Bohse 9 reacties 2 likes

Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken