Advertentie

Tim Severin

beschrijving bewerken

Tim Severin (India, 1940) is een Britse ontdekkingsreiziger, avonturier, schrijver en filmmaker. Hij studeerde aardrijkskunde aan de universiteit van Oxford en nam in 1961 als student deel aan de Marco Polo-expeditie. In 1976 reisde hij met een veredelde en zelfgebouwde kano vanuit Ierland naar Canada. Over zijn zoektochten publiceerde Severin een aantal boeken, zoals In search of Moby Dick  (2001) en Seeking Robinson Crusoe  (2001). Met zijn gepubliceerde expeditieverhalen, die hij ook in National Geographic Magazine beschreef, won hij vele prijzen, waaronder The Thomas Cook Travel Book Award en The Book Of The Sea Award. Veel van zijn avontuurlijke verhalen bewerkte hij tot bekroonde tv-documentaires. 

Met zijn boek Zoon van het Noorden  (Odinn's child, 2005) startte Severin de beroemde Viking-trilogie, een reeks historische avonturenthrillers. In 2006 schreef hij deel twee: Wapenbroeders  (Sworn Brother).
Bericht voor de koning (King's man) is het spectaculaire en dramatische slot van de trilogie.

Nieuwste boek

Bericht voor de koning - Tim Severin Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken