Advertentie

Tosca Lee

Artikelen 1 Spots 1 beschrijving bewerken

Tosca Lee (Roanoke, Virginia, 1969) is een Amerikaanse bestsellerauteur in het bovennatuurlijke en historische thrillergenre. Ze studeerde Engels en internationale betrekkingen in Massachusetts en Oxford. In 2003 ging ze aan de slag als senior consultant bij een internationaal bedrijf. Ook werkte ze als model.

In 2007 debuteerde ze met de thriller Demon: A memoir, vertaald als Lucian, meesterwerk van een gevallen engel. Een jaar later volgde haar eveneens indrukwekkende werk Chawa  (Havah: The story of Eve, 2008). Lee schreef nog meer boeken, waarvan een deel naar het Nederlands werd vertaald. Samen met auteur Ted Dekker schreef ze de thrillerserie 'The books of mortals' (2011-2013).  In deze serie verschenen in Nederlandse vertaling achtereenvolgens: Verboden, Sterfelijk en Soeverein. Haar werk werd onder meer bekroond met  de Christian Book Award voor fictie (2014), en de Best in Christian Fiction Award 2013, een prijs van de Library Journal. Lee's schrijfstijl wordt wel vergeleken met die van Marianne Frederiksson.

 Nieuwste boek

Meer over Tosca Lee

  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Café / Thrillers april 2017
01 april 2017 6 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken