Advertentie

William Lashner

Spots 1 beschrijving bewerken

William Lashner (1956) is een alom geprezen Amerikaanse auteur van voornamelijk legal thrillers. Hij studeerde rechten aan de universiteit van New York en werd daarna strafpleiter in Philadelphia, de stad waar bijvoorbeeld zijn thriller De verliezers  is gesitueerd. Hij volgde het beroemde University of Iowa Writers Program en richtte zich daarna volledig op het schrijven. Lashner schreef een enkele roman (Kockroach, 2008) onder het pseudoniem Tyler Knox. Onder deze naam schreef hij ook boekrecensies voor The Washington Post Book World. Zijn werk werd gepubliceerd in meer dan twaalf landen, waaronder Frankrijk, Italië, Japan, Duitsland, Rusland, Bulgarije, België en Nederland.

Lashner werd vooral bekend door zijn zinderende legal thrillers met de sympathieke, hardwerkende underdog en streetwise advocaat Victor Carl in de hoofdrol. De Victor Carl-boeken lezen als Amerikaanse roadmovies met een dodelijke twist. In 1995 debuteerde Lashner in de serie met Hostile witness  (Meineed ). De eerste zeven delen van de serie verschenen alle in Nederlandse vertaling. In de Verenigde Staten verscheen in 2014 het achtste deel: Bagmen. De standalone Blood and bone  (2008), vertaald  als Beroepsgeheim, is een prachtige thrillerhommage aan Lashners overleden vader. 

Nieuwste boek

Door lezers

Thriller Café / William Lashner
25 oktober 2017 22 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken