Advertentie

Alexandre Dumas

Artikelen 1 Spots 4 beschrijving bewerken

Alexandre Davy de La Pailleterie Dumas, beter bekend als Alexandre Dumas père (1802-1870) was een Frans dramaturg en schrijver van hoofdzakelijk historische romans. Hij schreef ook artikelen voor kranten en tijdschriften. Dumas stamde uit een adellijke familie, en was vooral succesrijk als toneelschrijver van voornamelijk vaudevillestukken en melodrama's. Als auteur begon hij met het schrijven van historische werken, en toonde zich daarin erg bedreven en diepgaand. Maar zijn ongebreidelde verbeelding zocht uiteindelijk een uitweg, en die vond Dumas in de avonturenroman. Zijn eerste publicaties betroffen verboekingen van zijn eigen toneelstukken, maar zijn uit zijn samenwerking met de geschiedenisleraar Auguste Maquet kwamen zijn beroemdere avonturenromans voort, waaronder uiteraard zijn wereldberoemd geworden topwerk, De drie musketiers.

Hij is de vader van Alexandre Dumas fils, die eveneens schrijver was, onder andere van het beroemde werk La Dame aux Camélias.

Nieuwste boek

Meer over Alexandre Dumas

De comeback van het feuilleton
05 augustus 2016 2 reacties
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken