Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Anne Eekhout Auteur

Hebban-auteur


43 lezers volgen deze auteur

Anne Eekhout

Artikelen 19 Newsroom 2 Spots 2

Anne Eekhout (1981) hield zich na de middelbare school bezig met verschillende opleidingen en baantjes, voor ze Rechtsgeleerdheid in Amsterdam ging studeren. Tijdens die opleiding kreeg ze het idee voor Dogma, waarin een groep studenten zich voorneemt een uiterst controversiële documentaire te maken waarin een van hen zelfmoord zal plegen. Ze volgde een jaar aan de Schrijversvakschool, werd daarna mede-eigenaar van een literaire boekhandel en publiceerde in Tirade. Ondertussen bleef ze gestaag doorschrijven aan haar roman. In februari 2014 kwam haar debuutroman Dogma uit, die door tal van media werd geprezen en door de Volkskrant werd omschreven als een eigentijdse evenknie van J.J. Voskuil's Bij Nader Inzien. Haar tweede roman, Op een nacht, verscheen op 1 maart 2016.

Nieuwste boek

Meer over Anne Eekhout

Auteur van de Week | Anne Eekhout
21 januari 2019 6 reacties
  Meer artikelen

Hebban Newsroom

Schrijvers in actie voor Giro 555
29 maart 2017 Giro555
Shortlist BNG Literatuurprijs 2016 bekend
14 december 2016 thomasvanaalten.nl
  Meer artikelen

Door lezers

De Leesclubassistent / Anne Eekhout - Mary
22 april 2022
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Anne Eekhout