Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Art Spiegelman

Spots 5 beschrijving bewerken

Art Spiegelman werd in Zweden geboren en groeide op in Queens, New York. In 1975 ontmoette hij zijn huidige vrouw Françoise Mouly, een Franse studente architectuur. In die tijd maakte Spiegelman cartoons voor New York Times, Playboy, The New Yorker en vele andere bladen.

Mouly zette in 1977 een klein uitgeverijtje op. Spiegelman en Mouly publiceerden in 1980 het eerste nummer van RAW, een tijdschrift voor avant-garde strips en grafische kunst. Het magazine was vanaf het eerste nummer een groot succes.

Spiegelmans tekeningen werden tentoongesteld in het Museum of Modern Art in New York en in galerieën in vele landen.
Maus is het verhaal van Vladek Spiegelman, een joodse overlevende van Hitlers Europa, en zijn zoon, een striptekenaar. Maus verscheen in twee delen in 1986 en 1991. Het boek is vertaald in meer dan twaalf talen. Maus is dan ook de enige strip die ooit een (speciale) Pulitzer Prijs heeft gekregen. Ook ontving hij een Guggenheim-beurs.

Art Spiegelman en Françoise Mouly hebben twee kinderen en wonen in New York.

Nieuwste boek

Door lezers

Spot Het Beeldverhaal / Dit lazen wij in 2020
05 juli 2020 4 reacties
Scifi & Fantasy Club / Challenge Categorie #19 - Lees een boek dat verscheen in jouw geboortejaar
17 december 2018 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken