Advertentie

Atalanta Nèhmoura

Artikelen 1 Spots 2 beschrijving bewerken

Atalanta Nèhmoura (Ciska Buisman) werd op 1 maart 1964 in Steenwijk geboren. Ze was in haar jeugd een dromerig meisje dat veelal de eenzaamheid van de weilanden en bossen opzocht om daar “spannende avonturen” te beleven. Tijdens haar opleiding voor klinisch chemisch analist kwam ze als redactielid van de schoolkrant in aanraking met schrijven.

Na 2006 begon ze met het schrijven van korte verhalen die zijn gepubliceerd in verhalenbundels van Pure Fantasy en Books of Fantasy, o.a. in: Onder de Schedelmaan, Verborgen achter de Horizon (4e plaats in de UA), Zee van Verbeelding, Fantastisch Strijdtoneel en PF18+. Met de epische fantasy serie de Kronieken van Ulriach de Waanzinnige maakt zij haar jeugddroom waar. Haar verhalen zijn ontstaan uit haar liefde voor de natuur, edelstenen, oosterse filosofieën en vechtkunsten.

In 2013 behaalde ze met het manuscript van de Erfwachter uit meer dan honderd inzendingen de top vijf van de Luitingh schrijfwedstrijd. Hiermee bewijst ze een van de beste Nederlandse epische fantasyschrijvers te zijn.

Naast schrijven mag Atalanta ook graag tekenen en schilderen. In de toekomst wil ze meer illustraties en schilderijen maken. Dit geeft, naar haar eigen zeggen, een extra dimensie aan haar werelden.

Nieuwste boek

Heksje Wendela - Atalanta Nèhmoura Melanie van Oort Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Atalanta Nèhmoura

Nimisa, een coöperatie van fantasyauteurs
04 augustus 2015 4 reacties
  Meer artikelen

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Uitgevers oorspronkelijk Nederlandstalige fantasy
25 november 2018 17 reacties
Scifi & Fantasy Club / Scifi/Fantasy en de challenge 2: Boeken met een naam in de titel
22 januari 2018 21 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken