Advertentie

Bert Bergs

Spots 1 beschrijving bewerken

Bert Bergs (pseudoniem van Robert Vandenberghe) werd kort na de wapenstilstand in 1945 geboren in Oostende. Hij studeerde natuurkunde aan de toenmalige RUG (Rijksuniversiteit Gent) en werd daar uiteindelijk hoogleraar. In 2008 ging hij met pensioen, doch bleef nog enige jaren vrijwillig wetenschappelijk onderzoek verrichten. Nadat hij eind 2011 ook zijn wetenschappelijk carrière vaarwel had gezegd, zocht hij nieuwe uitdagingen, onder meer in het schrijven van fictieverhalen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn voorkeur ging naar thrillers en misdaadromans, waarvan het onderwerp inhoudelijk en structureel het meest aanleunt bij het wetenschappelijk denken. In 2012 zette hij als zijn eerste stappen in de schrijverswereld met 'Het duivelse recept'. 

Zijn verhalen gaan altijd uit van een professor van de Universiteit Gent, die in zijn beroepsactiviteiten ongewild in een gevaarlijke situatie terechtkomt. Freelancejournalist Marc Ackein is de spilfiguur die op zijn eigenzinnige manier de intrigerende gebeurtenissen weet te ontrafelen.

Seriepersonage: Marc Ackein

1.Het duivelse recept (2013) 
2.Cirkel Twaalf (2013) 
3. Het Pi-algoritme (2014) 
4. 30 dagen (2015) 
5.Coke in voorraad (2016) 
6.Kopiekat (2018)

Laatste bewerking door Aimee van Tienoven op 23/01/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken