Advertentie

David Morrell

beschrijving bewerken

David Morrel (Kitchener, 1943) is een Canadees-Amerikaans auteur. Zijn vader kwam vlak voor zijn geboorte om in de Tweede Wereldoorlog; zijn moeder stuurde hem toen uit noodzaak naar een weeshuis en later naar een kostschool. Morrel groeide op als een onzeker jongetje, constant op zoek naar een vaderfiguur. Boeken en films zorgden voor een tijdelijke ontsnapping uit zijn niet zo rooskleurige realiteit.

Al vroeg besloot hij schrijver te worden, wat resulteerde in zijn thrillerdebuut First blood  (De achtervolging) in 1972, het boek waaruit later de wereldberoemde filmreeks met Rambo zou ontstaan. Morrel schreef drie delen in de serie, maar daarnaast ook de 'De Broederschap/Genootschap'- trilogie en een groot aantal standalones.

Veel van zijn werk werd naar het Nederlands vertaald. Inmiddels heeft hij tientallen romans geschreven die in meer dan zesentwintig talen zijn vertaald. Morrel werd genomineerd voor zowel de Edgar Allan Poe Award als voor de World Fantasy Award.

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken