Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Frank Herbert

Artikelen 5 Newsroom 1 Spots 9 beschrijving bewerken

De Amerikaanse auteur Frank Herbert (1920-1986) was oesterduiker, fotograaf, tv-cameraman en journalist. Zijn eerste roman, The Dragon in the Sea, later hertiteld tot Under Pressure, verscheen in 1956. Daarna schreef hij bijna tien jaar achtereen korte verhalen voor uiteenlopende tijdschriften als Astounding, Esquire Magazine, Galaxy, Doc Savage en Outdoor Life. Een combinatie van twee korte verhalen die hij schreef voor Astounding leverde hem in het begin van de jaren zestig het idee op voor zijn bijdrage aan de geschiedenis van de sciencefiction: Duin. Het boek werd aanvankelijk door maar liefst eenentwintig redacteurs afgewezen. In 1963-1964 verscheen Dune World, in 1965 gevolgd door The Prophet of Dune. Beide titels werden datzelfde jaar samengevoegd als Dune, wellicht het meest succesvolle SF-boek aller tijden. Dit epos over de geschiedenis van de zandplaneet Arrakis en van het geslacht Artreides, in Nederland verschenen als Duin, werd voortgezet in Duin Messias, Kinderen van Duin, God-Keizer op Duin, Ketters van Duin en Duin Kapittel. Frank Herbert overleed op 11 februari 1986.

Laatste bewerking door hoid op 25/01/2019
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Dune 2 - graphic novel - Frank Herbert Brian Herbert ... Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Frank Herbert

De boekenkast van ... Martijn (Hebban Crew)
01 oktober 2020 64 reacties
Ken je klassiekers
26 november 2015 13 reacties
  Meer artikelen

Hebban Newsroom

  Meer artikelen

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Klassieker Meeleesclub november: Duin/Dune
25 oktober 2020 128 reacties
Scifi & Fantasy Club / 7 x Woestijnen
07 juni 2019 30 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken