Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Loriano Macchiavelli

Loriano Macchiavelli (Vergato, Bologna, 1934) is een Italiaanse auteur van meer dan vijftig romans, detectives en verhalen voor zowel volwassenen als voor jeugd. Hij werkte als acteur, en was daarnaast toneelschrijver en theateragent.

Een van zijn bekende jeugdseries is de Sarti-reeks, met de Bolognese detective Sarti Antonio in de hoofdrol. Het eerste deel verscheen in 1974 (Le piste dell'attentato). Pas in 2015 verschenen in Nederlandse vertaling twee delen van de serie: De moord in de kleedkamer  en De gitaarmoord. De Sarti-serie werd in Italië voor de televisie bewerkt. In 1997 begon Macchivalli een literaire samenwerking met zanger en co-auteur Francesco Guccini. Voor Nederland betekende dit de vertaling van hun thriller Malastagione  (De buizerd ), maar daar is het bij gebleven. 

Macchiavelli''s werk werd in vele landen uitgegeven, waaronder Frankrijk, Duitsland, Spanje, Tsjecho-Slowakije, Sovjet-Unie, Japan en Nederland.

Nieuwste boek

De moord in de kleedkamer - Loriano Macchiavelli Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken