Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Max Moragie

beschrijving bewerken

Max Moragie is een van de pseudoniemen van Jeroen Kuypers, een Nederlandse historicus en publicist. Hij is geboren en getogen in Soest (1962), maar woont afwisselend in Vlaanderen en Nederland. Als journalist werkte hij aan beide zijden van de grens. Hij zat tweemaal (1993 en 1994) in de jury van De Gouden Strop, waarvan eenmaal als voorzitter. Andere pseudoniemen die Kuypers gebruikt zijn Roel Thijssen en Peter Marx.

Moragie baseerde zich voor zijn debuut als misdaadauteur op een relatief onbekend, maar intrigerend stukje oorlogsgeschiedenis. Bezettingsgeld  (2003) speelt afwisselend in Antwerpen en Parijs tijdens de eerste sombere jaren van de Tweede Wereldoorlog. Duitse militairen en nazi-collaborateurs deden aan grove zelfverrijking van het door Frankrijk betaalde bezettingsgeld. Daarna verschenen onder het pseudoniem Moragie nog Dodemanschantage  (2004), Vals gedacht  (2007) en Witse - Dubbelspel   (2011), naar de gelijknamige televisieserie.

Nieuwste boek

Hoe ons de grond ontnomen wordt - Max Moragie Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken