Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Neil Gaiman

Artikelen 12 Newsroom 2 Spots 55 beschrijving bewerken

Neil Richard Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy en comics. Hij woont in Minnesota in de Verenigde Staten.

Gaiman begon als journalist, nadat veel uitgevers zijn werk weigerden te publiceren. In 1987 schreef hij het humoristische Don't Panic: The Official Hitchhikers Guide to the Galaxy Companion  over het ontstaan van de boeken van Douglas Adams. Dit boek bracht hem in contact met Terry Pratchett met wie hij Good Omens schreef over een op handen zijnde apocalyps.

Gaiman schrijft ook songteksten, poëzie, romans en een televisieserie voor de BBC, Neverwhere, later herschreven tot roman. Hij schreef ook het Engelse script voor de anime film Mononoke Hime (Prinses Mononoke) van Hayao Miyazaki. In 1997 schreef hij een aflevering voor de TV-serie Babylon 5, The Day of the Dead.

Laatste bewerking door hoid op 19/02/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Meer over Neil Gaiman

Deze week: bloed, goden en boekverkopers
16 oktober 2017 10 reacties
  Meer artikelen

Hebban Newsroom

Klassieker meeleesclub: Coraline
03 maart 2019 Hebban Scifi & Fantasy Club
  Meer artikelen

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Klassieker meeleesclub augustus: Het kerkhof/ The Graveyard Book
29 juli 2022 114 reacties
Scifi & Fantasy Club / Favoriete SFF-boek van het jaar 2021
25 december 2021 38 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken