Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

P.D. James

Artikelen 1 Spots 3

P.D. James (voluit Phyllis Dorothy James, of ook Barones James of Holland Park, OBE) (1920-2014) werd geboren in de universiteitsstad Oxford, maar ontving haar opleiding in de Cambridge High School. Ze werkte als administrateur bij de Nationale Gezondheidsdienst, maar ging later over in dienst van het ministerie van binnenlandse zaken. Daar werkte ze aanvankelijk in een afdeling van de politie, die belast is met gerechtelijk onderzoek. Later kwam ze terecht in de afdeling die zich bezig houdt met de criminaliteitsbestrijding. De achtergronden van de functies die P.D. James heeft bekleed, zijn heel duidelijk in haar verschillende romans terug te vinden. In 1979 werd ze gepensioneerd en kon ze zich vrijwel geheel aan het schrijven gaan wijden.

P.D. James heeft een indrukwekkend oeuvre bij elkaar geschreven. Haar serie rond Adam Dalgliesh, dichter en rechercheur bij New Scotland Yard, is bij het grote publiek wellicht het bekendst, ook vanwege de verfilming door Anglia Television van twaalf van de veertien delen uit de serie, met Roy Marsden in de rol van Adam Dalgliesh. De twee overige delen werden verfilmd door de BBC.

P.D. James overleed in 2014 op vierennegentigjarige leeftijd.

Meer over P.D. James

  Meer artikelen

Door lezers

Readers / Gift Guide 2020-2021: Christmassy Books
23 december 2020 6 reacties
Readers / Wat lazen de Readers in december?
22 december 2020 2 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken