Advertentie

Peter Straub

Spots 3 beschrijving bewerken

Peter Straub (Milwaukee, Wisconsin, 1943) is een veelbekroonde Amerikaanse beststellerauteur van een groot aantal horrorverhalen, kortverhalen en non-fictie. Ook schreef hij gedichten. Hij is een groot liefhebber van muziek, zowel van jazz, opera en andere vormen van klassieke muziek.

In 1971 publiceerde hij zijn eerste gedicht My life in pictures. In 1973 maakte hij zijn schrijversdebuut met de bovennatuurlijke roman Marriages. In 1975 brak Straub pas echt door met Julia, ook een roman met een bovennatuurlijke twist. Met groeiend succes publiceerde Straub meer horrorverhalen. Met vriend en collega-auteur Stephen King schreef hij twee boeken: De talisman  (The talisman, 1984) en Zwart huis  (Black house, 2001). 

Voor zijn werk ontving hij talrijke literaire onderscheidingen, waaronder achtmaal de Bram Stoker Award (Horror Writers Associaton), tweemaal de World Fantasy Award, de August Derleth Award (British Fantasy Society), en de IHG (Internationale Horror Guild) Award, en vele andere prijzen en nominaties. Zijn boeken werden in meer dan twintig talen vertaald en in nog meer landen gepubliceerd. Straub is een veelgevraagd spreker voor conferenties, exposities en andere evenementen. 

Laatste bewerking door hoid op 24/09/2019
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Klassieker Meeleesclub oktober: Zwart huis van Stephen King
29 september 2020 226 reacties
Scifi & Fantasy Club / Lees mee met de Klassieker Meeleesclub oktober
24 september 2019 27 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken