Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Robin Hobb

Artikelen 9 Spots 22 Topics 1 beschrijving bewerken

Robin Hobb (1952) is het pseudoniem voor de Amerikaanse schrijfster Megan Lindholm. Ze bracht haar jeugd in de jaren vijftig en zestig door in het woelige Californië en studeerde communicatiewetenschappen aan de universiteit van Denver. Ze trad als achttienjarige in het huwelijk, maar keerde al snel terug naar het Alaska, de staat van haar vroege jeugd. In het barre noorden begon ze te schrijven, kinderboeken en korte verhalen voor jeugdtijdschriften.

Haar eerste fantasy-verhaal verscheen in 1979 in de verhalenbundel Amazons! en haar eerste roman Harpy's Flight (1983) werd aangekocht door de beroemde Amerikaanse redacteur Terri Windling. Sindsdien schreef ze een aantal succesvolle prehistorische fantasy-romans en werkte ze gestaag aan een groeiende reputatie binnen het fantasy-wereldje; ze won een Davis Award en ontving vier nominaties, afwisselend voor de Hugo en de Nebula Award.

Haar doorbraak naar het grote publiek kwam echter pas in 1995, toen ze onder de naam Robin Hobb de roman Assassin's Aprentice (in Nederland in 1998 verschenen als Leerling en meester) publiceerde, het eerste deel van de zeer succesvolle reeks 'De boeken van de Zieners'. Deze reeks is sinds 2010 ook in stripvorm te bewonderen.

Daarna schreef ze een tweede trilogie, 'De Boeken van de Levende Schepen', waarmee ze zich voorgoed vestigde als een van de groten binnen het fantasy-genre. In haar derde trilogie, 'De Boeken van de Nar', keerde Hobb terug naar de wereld van FitzChevalric en het Koninkrijk der Zes Hertogdommen uit 'De Boeken van de Zieners'.

In 2005 begon Hobb nog een trilogie, 'De Boeken van de Zoon van de Krijger'. In 2009 verscheen het eerste boek uit 'De Kronieken van de Wilde Regenlanden'. De langverwachte terugkeer naar de wereld van de Levende Schepen. Tussen 2014 en 2017 publiceerde Hobb de haar meest recente trilogie, 'De Boeken van Fitz en de Nar'.

Laatste bewerking door Anouk (Hebban Crew) op 25/10/2021
Auteursfoto: Uitgeverij Luitingh Sijthoff
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Het lot van de moordenaar - Robin Hobb Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Robin Hobb

Hebban Awards 2015: de beste fantasy
12 november 2015 1 reactie
  Meer artikelen

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / 7x Fantastische werelden #1
07 mei 2021 18 reacties
Scifi & Fantasy Club / Challenge Categorie #19 - Lees een boek dat verscheen in jouw geboortejaar
17 december 2018 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken