Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Terry Goodkind

Newsroom 1 Spots 22 beschrijving bewerken

Terry Goodkind (1948-2020) was een Amerikaanse fantasy-auteur. Hij is vooral bekend van zijn elfdelige serie De wetten van de magie (The Sword of Truth), waarvan de delen tussen 1994 en 2007 verschenen. Van zijn boeken zijn meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht, en ze zijn in twintig landen vertaald.

Terry Goodkind werd geboren in Omaha, Nebraska. Al op erg jonge leeftijd kwam hij tot de ontdekking dat hij dyslectisch was. Daardoor kon hij maar langzaam lezen, en maakte hij veel schrijffouten. Niet verwonderlijk dus dat hij zijn schoolopleiding vroegtijdig afbrak en aan de slag ging in beroepen die het vooral van handwerk moeten hebben: meubelmaker, vioolbouwer, restaurateur van zeldzame voorwerpen en als tamelijk succesvol kunstschilder. Maar in 1993, tijdens het bouwen van zijn huis, begon hij te schrijven aan Het zwaard van de waarheid waarin hij de figuur van Kahlan lanceerde. Dit boek was meteen het eerste deel van de serie De wetten van de magie.


Laatste bewerking door Aimee (Hebban Crew) op 18/09/2020
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / In Memoriam Terry Goodkind 1948-2020
20 september 2020 16 reacties
Scifi & Fantasy Club / Het Oordeel: Een Leger van Steen
11 september 2019 3 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken