Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Informatie voor fotografen en andere rechthebbenden

Stichting CPNB maakt bij redactionele artikelen voornamelijk gebruik van rechtenvrij beeldmateriaal en/of beelden beschikbaar gesteld door uitgeverijen. De uitgever verklaart en waarborgt zonder voorbehoud of beperking dat het fotomateriaal dat hij in het kader van de actie, artikel of auteursprofiel op Hebban.nl aanlevert tot het publieke domein behoort dan wel dat hij alle intellectuele rechten die daaraan kleven (auteursrecht, portretrecht, e.d.) heeft geregeld met de auteur, fotograaf of andere rechthebbenden, door overdracht, licentie, betaling van het geldende tarief of op enige andere wijze.

Waar we redactioneel gebruik maken van beeldmateriaal van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat beeldmateriaal niet voor publiek gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij op verzoek zo snel mogelijk informatie en beeldmateriaal verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan. Neem hiervoor contact op met de redactie van Hebban.nl.

Gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's geproduceerd en gepubliceerd door Hebban is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van de rechthebbende. Hebban.nl biedt de mogelijkheid aan gebruikers om boekenblogs te beheren en blogposts te schrijven op de site. Stichting CPNB kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud en/of het gebruikte beeldmateriaal op deze pagina's.

Auteursfoto's op Hebban

Hebban is een platform waarbij lezersbijdragen een belangrijk onderdeel vormen voor de rijkheid van onze site. Om te voorkomen dat we auteursrechten schenden door de vermenigvuldiging van fotomateriaal bieden we op de auteurspagina's alleen de mogelijkheid om naar foto’s op andere sites te linken. We vragen daarbij altijd om het opnemen van een volledige bronvermelding.

Ik ben een fotograaf

Bent u de fotograaf of rechthebbende van een auteursfoto die u liever niet op Hebban ziet staan of zijn niet de juiste credits opgenomen, stuur dan een mail naar vandaag@hebban.nl onder vermelding van de betreffende pagina-url. We verwijderen de link naar beeld dan meteen of passen de credits aan.

Ik ben een auteur

Het is op dit moment niet mogelijk om de auteurspagina in te vullen met profielfoto en -tekst.

Ik ben een medewerker van een uitgeverij

Als medewerker van een uitgeverij die aangesloten is bij de GAU kun je auteursbeheerrechten ontvangen. Maak een useraccount aan op Hebban en mail daarna de redactie om deze rechten aan je account toe te laten voegen. Vermeld daarbij bij welke uitgeverij je werkt, welke functie je hebt en mail vanuit je werkadres.

Ik ben een lezer

Helaas, als lezer kunnen we je helaas geen auteursbeheerrechten geven. Het luistert zo nauw met copyright van met name auteursfoto's dat we het risico niet willen lopen dat er onterecht beeldmateriaal wordt gebruikt waarvan de rechten dat niet toestaan.