Blogpost: Sanne van der Eerden

1 worden met je personages

Ik ben gek op lezen. Maar ook op zelf schrijven. Trots ben ik dan ook op mijn eigen twee romans. En niet zozeer trots omdat ze te koop zijn. Maar trots op mijn personages. Mijn gedachten en mijn vingers die samen een persoon hebben gecreeerd. Iemand op de 'wereld' hebben gezet in letters. Ook al komt het voort uit fantasie of ervaringen. Het zijn soms net jou kindjes. Je hebt het gevoel dat je ze echt kent. Dat als diegene bij je binnen zou stappen het hetzelfde zou zijn als dat er een vriend of vriendin binnenkomt. En het mooiste is dat het niet ophoudt. Elk personage uit mijn boeken heeft een basis. Maar er is nog zoveel meer uit te halen. Op dit moment ben ik bezig met een nieuw verhaal. Met weer totaal andere personages. Maar ik weet dat ik altijd de bestaande personen heb waar ik nog veel meer uit kan halen. Want het mooie van schrijven is dat het nooit stopt. Je kan doen met iemand wat jij wilt. En gek genoeg voel je je daar dan nog mee mee ook. Ze zijn stuk voor stuk ' iemand ' maar ook een beetje van mij. Dat maakt schrijven zo ontzettend veelzijdig en interessant.

Reacties op: 1 worden met je personages

Gesponsorde boeken