George Knottnerus Auteur

Blogpost: George Knottnerus

10 mei 1940

10 mei 1940, de dag dat het Duitse leger Nederland binnenviel, heeft me van jongsaf aan geboeid. Op die dramatische dag is vreselijk gevochten. Die inval heeft de levens van miljoenen Nederlanders onomkeerbaar veranderd. Tot op de dag van vandaag. Mijn vader heeft in de Gelderse Achterhoek ondergedoken gezeten in ‘44/’45, evenals mijn opa van vaderskant. Toen ik jong was hoorde ik deze verhalen uit mijn vaders mond en die maakten diepe indruk. Mijn grootvader was veldprediker aan de Grebbelinie van 1939 tot en met 14 mei 1940. Ook deze verhalen vond ik spannend om te horen. Toen mijn vader gepensioneerd was heb ik hem geholpen zijn herinneringen te boek te stellen. Later verschenen ook de dagboeknotities van mijn opa in boekvorm. Uiteindelijk interviewde ik ook mijn tante die haar jeugd doorbracht in Rotterdam. Zij maakte als kind mee hoe haar huis (en straat) werd weggebombardeerd toen zij met haar gezin wegvluchtte voor het Duitse bombardement op 14 mei 1940. Daarna kreeg ik steeds meer de behoefte om al die verhalen te gieten in romanvorm, hetgeen ik in 2010 deed. Bovenstaande familiebronnen gebruikte ik voor mijn oorlogsroman ’10 mei 1940, de dag dat de moffen kwamen’. Heel recent is van mijn roman een luisterboek gemaakt ingesproken door Stijn Westenend.

Lees verder op mijn site

Reacties op: 10 mei 1940

10 mei 1940 - George Knottnerus Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken