Petra Spark Auteur

Blogpost: Petra Spark

2 WORSTEN, 3 BANANEN EN 1 SPARK

22-03-2019 door Petra Spark 1 reactie
d5254d99b25ffcc31fc90a8baeaccf89.jpg


Zo beeld ik mij in dat het winkelkarretje van de klant aan de kassa naast mij eruitziet: mijn boek tussen de worsten en de bananen. En misschien ook liggend tussen maandverband, toiletpapier en tja… waarom niet… pikante lingerie. Mijn verbeelding slaat helemaal op hol (elke vergelijking tussen de voedingswaren en fallussymbolen berusten trouwens op toeval). Want vandaag… kreeg ik heel goed nieuws van uitgeverij Kramat. Carrefour heeft EEN KANS OP ZES aangekocht. Dus binnenkort – en het begint echt te korten nu – lig ik in de hypermarkt!En die opsteker was broodnodig… Want het is ‘one hell of a ride’ geweest vorige week. Op het ogenblik dat ik de proefdruk van het manuscript toegestuurd kreeg om na te lezen had ik – net zoals bij ARTIKEL 13 – een heel dubbel gevoel. Vreugde, omdat na dit laatste loodje alles eindelijk kan worden gedrukt. Angst en frustratie omdat je wéét dat er bij het zetten altijd allerlei details mislopen en dat het nu jouw taak is om die te spotten en te corrigeren. Met een naar gevoel in de maag las ik mijn manuscript – intussen voor de vijfhonderd miljoenste keer – achterstevoren om leesblindheid tegen te gaan. Alle punten, komma’s, woorden werden nagekeken. De zetfouten werden gespot en doorgegeven, maar ik was er niet gerust in. Dus ik stoorde mijn arme uitgeefster vanochtend tijdens haar ziekteverlof zodat ze mij kon geruststellen. Ze bevestigde me dat ze zeker de correcties zou nakijken nadat ze waren doorgevoerd en dat was een pak van mijn hart. Op dat moment kon ik eindelijk wat beginnen genieten en verder dromen van die worsten en bananen.Alé mannekes, de Carrefour… Hoe zot is dat?

Lees verder op mijn site

Reacties op: 2 WORSTEN, 3 BANANEN EN 1 SPARK

Gesponsorde boeken