Blogpost: AnnemarieKruijt

Aanbeveling van Bill Gates - Lees Het Rosie Project!

Het Rosie Project van Graeme Simsion

Bill Gates heeft me dit boek aangeraden….oké niet persoonlijk (dat zou wat zijn), maar tijdens het lezen van een Amerikaanse nieuwssite zag ik een artikel voorbij komen met de titel “6 boeken waarvan Bill Gates zegt dat je ze moet lezen”. Natuurlijk was ik nieuwsgierig wat deze miljardair en bovenal computer nerd zou adviseren. Helaas bevatte de lijst de meest saaie boeken over economie en politiek met daarbij één uitzondering. Het Rosie Project van Graeme Simsion.

Ik vermoed dat Bill Gates het boek leuk vond omdat hij zichzelf misschien (een beetje) herkend heeft in de hoofdpersoon Don Tillman, die professor is in de genetica. Hoe dan ook, ik was nieuwsgierig genoeg om meteen naar de boekhandel te rennen.

Don is nogal een vreemde vogel en ook uiterst onhandig met vrouwen op z’n zachts gezegd. Daarentegen vindt hij zelf dat zijn sociale status geen enkele belemmering zou moeten zijn voor het vinden van een geschikte vrouw. Don heeft volgens zichzelf zijn zaakjes prima op orde, een goede baan, een gezond sterk lijf en een hoog IQ. Hij start daarom The Wife Project. Dit zelfbedachte project behelst een enorme vragenlijst voor zijn toekomstige afspraakjes. In de vragenlijst zijn een aantal van Don’s absurde criteria verwerkt en deze moeten hem helpen om een goede wetenschappelijke selectie te maken.

En dan ontmoet hij Rosie, die werkelijk aan geen enkele van zijn criteria voldoet. Ze is serveerster, ze is altijd te laat en bovendien rookt en drinkt ze en daar moet Don niets van hebben. Toch vindt hij haar amusant en omdat ze is uitgesloten van The Wife Project besluit Don haar te helpen bij de zoektocht naar haar biologische vader.

De schrijver van dit boek beschrijft vervolgens op vermakelijke wijze het gestuntel van de lompe Don wanneer hij met Rosie gaat samenwerken aan The Father Project. Het levert in elk geval veel grinnik momentjes op. Het boek is niet alleen grappig, maar is gevat en heeft een aantal verrassende wendingen in het verhaal. Het is ook een ontroerend boek, want oh hemeltje lief, je blijft maar hopen dat deze oelewapper ooit een keer de liefde van zijn leven vindt.


Lees meer van mijn boekenblogs op mijn website Booktravelsavvy! Ze worden afgewisseld met reisverhalen.....voor de liefhebber! Zie link hieronder.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Aanbeveling van Bill Gates - Lees Het Rosie Project!

Gesponsorde boeken