Blogpost: B.A. de Hoop

Aanraders

Aanraders.... ik heb deze maand twee aanraders gelezen en dat is me goed bevallen. Ik had ook nog bij Hebban gevraagd om een hebbantip maar de boeken die me waren aangeraden zijn deze maand niet op mijn leeslijst gekomen. Dat kan het hele jaar nog want van de boeken die me zijn aangeraden ga ik er beslist eentje lezen.

Januari 2019 begon met een autobiografie die me dus was aangeraden. Ik lees af en toe in dat genre  om eens wat anders te lezen en geinspireerd te raken. Ik las 'Mijn verhaal' van Michelle Obama. Ik was onder de indruk van haar verhaal maar de oorspronkelijke titel Becoming vond ik veel beter passen bij haar levensverhaal. Vier sterren voor dit verhaal en een dikke aanrader voor iedereen die ook maar enige interesse heeft in Obama.

Deze maand las ik veel kinderboeken met mijn kinderen, zo veel dat mijn eigen boeken in het gedrang kwamen en ik pas in de laatste week van januari daar weer aan toe kwam. We lazen achtereenvolgens:
- De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen, geschreven door Andy Griffiths. Het is een populaire serie en we begrijpen waarom dit eerste deel zo populair is geworden. Het hangt van de ene fantastische wending aan de andere wending aan elkaar en hoe gekker hoe leuker mijn kinderen het vonden. Het boek kreegt 4 sterren.
- Met mijn oudste las ik Sjakie en de grote glazen lift van Roald Dahl. Ik ben van mening dat je Roald Dahl eenvoudig weg niet kunt overslaan, zo'n rijk aantal boeken voor kinderen dat er altijd wel een geschikt boek tussen staat. Dit deel gingen we lezen omdat het voorgaande deel gelezen was op school. We genoten er van maar vonden het niet het beste boek (met stip op 1 staat Mathilda van deze schrijver!) maar het was zeer fantasievol en de wonderlijke woordgrappen waren soms bijna niet hardop voor te lezen maar grappig was het zeker. We gaven 3 sterren.
- De serie Dolfje weerwolfje is al tijden zeer populair. Mijn oudste jongen heeft het inmiddels ook ontdekt nadat vorig jaar mijn dochter in de ban van deze serie was. We lazen samen eerst Dolfje Sneeuwwolfje (5 sterren) en daarna Dolfje en Noura (4 sterren). Paul van Loon heeft een goede opbouw in zijn verhaal zitten en ook de verhaallijn vanaf deel 1 is oplopend in moeilijkheid qua leesniveau. Heel aangenaam, want zo groeit het verhaal met de ontwikkeling van je kind mee. Een dikke plus hiervoor dus. Je moet wel tegen weerwolven/vampieren e.a. kunnen en het goed vinden dat je kind dat leest natuurlijk. Maar zolang het fantasie is, en dat duidelijk is voor je kind, ben ik blij met zulke series.

Uit de bibliotheek had ik deel 23 in de serie over Jack Reacher meegenomen. Lee Child schrijft elk jaar een boek over deze hoofdpersoon en ik heb er inmiddels een aantal van gelezen. Zo nu Verleden tijd. Dit deel krijgt van mij 3 sterren. Het is niet het beste boek in de serie maar wel een aangenaam boek. Ik hoop dat de misdaden in dit boek verzonnen zijn, als het gebaseerd is op echte misdaden dan heb ik medelijden met de mensen die dat hebben meegemaakt. 

En ik herlas de drie delen in de serie over de Bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine omdat iemand me het vierde deel had aangeraden. Ik had er geen idee van dat de serie een nieuw boek toegevoegd zou krijgen, dus ik was aangenaam verrast. De eerste drie delen voerden me weer helemaal terug naar de magische wereld van bijzondere kinderen en de meer dan uitstekende manier om geschiedenis te vervlechten met alternatieve realiteit. In vervolg op deze serie, die zich in Europa afspeelt, is een nieuwe serie in de maak. Deel 4 is reeds verschenen en vertaald: De kaart der dagen. Het speelt zich af in Amerika maar de hoofdrolspelers komen uit de voorgaande drie delen. Mij sprak het wederom aan en ik hoop dat de vervolgdelen snel op de markt komen. 4 sterren, voor degene die nieuwschierig is hoeveel sterren ik aan dit nieuwe deel heb gegeven. Ik ben echt weg van deze serie en raad 'm ook aan iedereen aan maar realiseer me goed dat echt niet iedereen houdt van dit genre. Ik wel.....

Tot zo ver weer!Reacties op: Aanraders

Gesponsorde boeken