Laurie Hebban Team

Blogpost: Laurie

Aanwinsten | augustus 2019

Vorige maand zei ik nog dat augustus een rustigere boekenmaand zou worden, maar niets bleek minder waar. Zo kreeg ik van T-Mobile 2 maanden Bookchoice cadeau als trouwe klant en werd de shortlist van de Hebban debuutprijs bekend gemaakt. Ik ga de uitdaging aan om alle boeken op deze shortlist te lezen. Nou heb ik er al een gelezen en een ander kan ik lenen bij de blindenbieb, maar de rest niet. Kijk je mee naar mijn aanwinsten?

Nederlandse boeken

Lieve John van Nicholas Sparks is de eerste Bookchoice vangst van het zomer cadeautje van T-Mobile. Ik roep al jaren dat ik een boek van deze auteur ga lezen, maar nu gaat het dan ook echt gebeuren. Dit boek wordt verfilmd en ik wil het zeker snel lezen. Zullen de boeken van Nicholas Sparks iets voor mij zijn?

De tweede Bookchoice aanwinst is De fluisterman van Alex North. Ik ben een beetje thriller moe, maar ik hoor hier zoveel goede dingen over dat ik het boek zeker een kans wil geven. Zal deze thriller mij weer eens weten te overtuigen?

Het laatste boek dat ik deze maand van Bookchoice heb gedownload is het eerste deel van de Scandinavische thriller serie Doggerland van Maria Adolfson: Misleiding. Ook hiervoor geldt dat ik hoop dat deze thriller mij kan boeien. Ik ben benieuwd of er verrassende elementen in dit boek zitten. Als ik deze onverhoopt niet uit lees is dat niet zo erg. Genoeg anders leuks zou ik zeggen.

De dikke blauwe man had een mooie zomer actie met ebooks, waar ik er zeker een paar met soms flinke korting vandaan heb gevist. Waaronder ook Het geheim van mijn man van Liane Morriarty. Deze stond al een tijdje op mijn Storytel boekenplank, maar ik luisterde deze eigenlijk nooit. Nu hoop ik dit boek van Morriarty wel snel op te pakken.

En door met een genomineerde van de shortlist van de Hebban debuutprijs: De Witte Kamer van Samantha Stroombergen. Om voor 15 september alle shortlist boeken te hebben gelezen (ik hoefde er sowieso nog maar 4), heb ik de boeken natuurlijk wel nodig. Dus, deze kandidaat belandde in mijn winkelmandje. Ik heb dit boek ook al gelezen.

En nog een vangst uit de zomer actie van de blauwe man, of nou ja eigenlijk was het vervolg in de aanbieding. Maar Café Zon & Zee van Jenny Colgan had ik dan toch nodig en die was maar €1,- duurder dan het vervolg. Deze zomer las ik al De kleine bakkerij aan het strand van deze auteur en ik ben erg benieuwd naar die andere serie. Zou het deze zomer nog lukken dit boek te lezen?

Het eindeloze strand van Jenny Colgan was dus in de aanbieding, maar dat is het vervolg op Café Zon & Zee. Deze ging dus in eerste instantie mee.

Ook Lam van Hannelore Bedert staat op de shortlist van de Hebban debuutprijs. Dit is een boek dat ik nog moet lezen en dat ga ik in september dus doen.

Hè hè, eindelijk is het boek er dan: De Genadigen van Margaret Owen. Ik heb dit boek al een jaar op mijn wishlist staan en nu is het dan eindelijk uit. Ga ik zeer binnenkort lezen!

Ik wist niet dat licensies kunnen vervallen, maar toen ik op Facebook een berichtje van Blossom Books zag over dat het ebook van Codenaam Coco van Carmen Reid offline zou gaan, heb ik dat dus geleerd. In ieder geval heb ik dit boek meteen gescoord, want de achterflap klinkt erg interessant.
Yes, eindelijk weer een nieuwe California Campus! Genadeloos van Lis Lucassen is onlangs verschenen en dit boek moest ik natuurlijk hebben. Dit boek staat op de planning voor september, ik ben benieuwd!
The darkest star van Jennifer Armentrout had ik al in het Engels, maar ik kwam er later achter dat het volgende deel in deze serie in het Engels en het Nederlands op dezelfde dag verschijnt. Ik heb mijn Engelse pre-order geannuleerd en het eerste deel in het Nederlands gekocht en herlezen zodat ik straks alles in het Nederlands heb. Nu heb ik al kunnen wennen aan eventuele vertalingen van (plaats)namen et cetera. Spoiler: er zijn geen namen en plaatsen vertaald.

Als je het eerste deel in zowel het Engels als het Nederlands hebt, heb je dat bij het vervolg natuurlijk ook nodig. Ik heb het over De kleuren van schaduw van V. E. Schwab. De Nederlandse versie is wel wat aan de prijzige kant, maar het is het echt waard. Op 13 oktober komt V. E. Schwab naar Utrecht en dan wil ik beide delen herlezen hebben.

Een nieuwe auteur voor de Nederlandse lezers: Sarina Bowen. De Engels lezers kunnen haar al kennen van haar boeken die ze zowel in haar eentje als samen met Elle Kennedy schreef, maar nu is er dan een boek van haar vertaald. Gevallen Dromen is het eerste deel in een nieuwe new adult serie en ik ben erg benieuwd.

Nog een new adult, De baas van Vi Keeland. Dit boek hield ik al wat langer in de gaten en was ik in eerste instantie van plan te luisteren via Storytel. Maar toen kwam die zomer actie en daar zat deze in. Dat was dus een mooie vangst. Dit boek staat dus al heel lang op mijn lijstje en ga ik daarom ook snel lezen. Hoop ik.

Voor een project op Hebban (de nieuwe meeleesboeken) kreeg ik een recensie exemplaar van We doen wat we kunnen van Lykele Muus. We lezen dit boek met een grote groep en mijn recensie verschijnt als we het project gaan afronden.

Volg me van Sophie Jansen is een boek dat gaat over iets waar veel jongeren mee te maken hebben: volgers op social media en de daarbij horende status. Populariteit bedoel ik dan. Ik wilde dit boek al een tijdje hebben, maar het ebook was steeds niet leverbaar. Zowel het fysieke als het digitale exemplaar zijn erg goedkoop, dus dat is fijn.

In De Boekbinder van Bridget Collins was ik luisterend begonnen, maar ik vind die voorlezer niet fijn én ik bleef maar in slaap vallen. Toch ben ik erg benieuwd naar het verhaal en ik denk dat dit boek beter leest dan luistert. Dit ga ik binnenkort ondervinden.

Als laatste Nederlandse boek heb ik nog Laura H. van Thomas Rueb. Dit boek staat ook op de shortlist van de Hebban debuutprijs en ik denk dat dit wel de grootste kanshebber is.

Engelse boeken

100 Days of sunlight van Abbie Emmons kwam ik tegen in het diversiteitscafé op Hebban. Het boek klinkt als iets wat mij waarschijnlijk erg goed zal bevallen, dus het ging in de winkelmand.

Ik was al langere tijd heel benieuwd naar These rebel waves van Sara Raasch. Deze maand heb ik het boek eindelijk gekocht en meteen gelezen. Ik heb het vervolg ook meteen gekocht, want ik sluit aan bij de leesclub op Hebban.

Aansluiten bij de leesclub met These divided shores van Sara Raasch met eigen exemplaar betekent natuurlijk wel dat ik een eigen exemplaar nodig heb. Hopelijk is dit boek wel iets beter dan het eerste deel, anders blijft het hierbij en ga ik niet verder met het laatste deel.

The bookish life of Nina Hill van Abbi Waxman viel me al een heel tijdje op, maar nu was het dan ook echt uit. Ik kocht het en misschien wordt dit een buddyread. Maar hoe en wat en of dat is nog niet zeker. Boeken over boeken zijn altijd goed toch?

Audible

Deze maand heb ik 2 boeken van Audible. Two dark reigns van Kendare Blake wil ik al een tijdje lezen en ik had nog een credit over, dus dat kwam mooi uit. Hoe gaat het verder met Mirabella, Arsinoe en Katherine? Tijd om dat snel te ontdekken!

Nevernight van Jay Kristoff had ik al in het Nederlands, maar er blijken voetnoten in de tekst te staan. Voor mij leest dat heel vervelend, want ik kan die er niet uit filteren. Ik heb The Merciful Crow (Engelse versie van De Genadigen) teruggestuurd en omgeruild voor het luisterboek van Nevernight. Dit leest echt beter!

Tot zover mijn aanwinsten van augustus. Veel mazzeltjes deze maand, maar in september is het echt wat rustiger. Er komen maar een paar boeken uit waar ik echt naar uitkijk, dus dat is fijn. Heb jij een van deze boeken aan je collectie mogen toevoegen?

Reacties op: Aanwinsten | augustus 2019

Gesponsorde boeken