Blogpost: M. Kuiper

Addicted to reading

30-12-2015 door M. Kuiper 4 reacties
Well, dit wordt mijn eerste blog over boeken. Laat ik mij eerst maar even voorstellen. Mijn naam is Marloes Kuiper, 22 jaar oud en een boekverslaafde. Je gaat waarschijnlijk wel merken dat er af en toe Engelse woorden of zinnen tevoorschijn komen. Dit komt voornamelijk omdat ik thuis de halve dag Engels spreek met mijn vriend en ik een Engelstalige studie volg.

Gisteren heb ik mij voor het eerst aangemeld op hebban.nl en nu al fan! Ik hou ervan dat ik lijstjes kan maken en dat er nu ook een Challenge voor 2016 is. Dit motiveert mij nog meer om te lezen, niet dat ik nog meer motivatie nodig heb. Laten we maar zeggen dat als ik een boek cadeau krijg, je mij niet happier kan maken. Ik heb een hele lade vol met boeken die ik nog moet lezen, en aan de zijkanten van mijn bed hoofdsteun staan ook nog allemaal boeken in. En tjaa, er komen steeds meer boeken bij. Ook al ben ik bijna blut als een arme student, voor boeken heb ik altijd geld. Ik hou ervan om marktjes af te struinen naar goede boeken. Als je een boek vindt voor 50 cent of 1 euro, wie wilt dat nou niet? 

Zoals laatst, ik was een film aan het kijken met mijn moeder; The Mortal Instruments: City of Bones. Toen ik in Australië zat had ik de hele serie al in het Engels gelezen & de film had ik ook al een keer eerder gezien. Maar hebben jullie dat nooit? Dat je een film gewoon kan blijven zien zonder dat het je tegen gaat staan? Deze film is voor mij er één van. Na afloop van de film had ik gewoon een stemmetje in mij die zei dat ik die boeken weer moest gaan lezen. Dus wat doe ik? Ik bestel de hele serie op bol.com, in het Engels. Op één of andere manier vind ik deze soort boeken leuker te lezen in het Engels. De boeken van Cassandra Clare zorgen er nog steeds voor dat ik elke seconde van de dag wil wegduiken in die fantasyworld en gewoon wil lezen. Ik ben net begonnen in het vierde boek; City of Fallen Angels. De eerste drie hielden mij vastgekluisterd in het boek, benieuwd of dat ook met deze gebeurd! Let's hope so. Zodra ik deze serie uit heb, ga ik waarschijnlijk de trilogy The Infernal Devices aanschaffen. Als ik toch bezig ben hé..

Maarja, zoals ik al aan het begin zei ben ik verslaafd aan lezen, op dit moment is dat vooral fantasyboeken voor Young Adult. Ik heb soms van die periodes dat ik alleen een bepaald genre lees, hiervoor was dat chickflicks. Ik weet niet wat het is, maar boeken hebben op één of andere manier een aantrekkingskracht voor mij. Dat hoef ik dan ook niet aan jullie te vertellen denk ik. Altijd gehad en altijd gedaan ook. Van jongs af aan was ik al aan het lezen, mijn favoriete tijd van de week was als ik op een woensdagmiddag of zaterdagochtend naar de bibliotheek kon gaan om weer nieuwe boeken te lenen. In het begin was dat altijd tien boeken, die ik zo in drie weken had uitgelezen. Toen ik naar de middelbare ging en mijn MBO studie deed, werden dat er vijf per keer. & nu? Nu is mijn lidmaatschap opgezegd omdat ik twee jaar geleden naar Australië ging, ik heb daar toen vijf maanden als au pair gewerkt en vijf maanden gereisd. Je kan wel raden dat toen ik als au pair werkte een lidmaatschap heb aangevraagd bij de bieb. De rest van die vijf maanden? Ik had natuurlijk boeken op mijn tablet staan, maar dat is toch niet hetzelfde dan als je een boek vast hebt.. Ik ging dan ook weer snel over naar echte boeken. Vaak laten backpackers boeken achter in hostels, dat is natuurlijk perfect voor mensen zoals mij. Je neemt een boek mee en als je die uit hebt laat je hem weer ergens achter. Best idea ever.

Toen ik mij gisteravond had aangemeld zag ik dat er een Reading Challenge voor aankomend jaar is, gelijk ingeschreven natuurlijk! Ik heb mijn teller voor nu op 50 boeken gezet, Nederlandstalig en Engelstalig gecombineerd. Heb je je nog niet ingeschreven? Gelijk doen zou ik zeggen! Ideale manier om eindelijk die boeken eens te lezen die al een tijdje op je boekenplank staan. Voor mij in ieder geval wel. In de tussentijd zal ik waarschijnlijk wel nog een aantal boeken in de categorie Young Adult/New Adult aanschaffen.

Dit was mijn eerste blog, tips en tricks voor mij? Laat het me maar horen, ik sta er open voor. Aanraders voor boeken? Graag!
Ik zal waarschijnlijk niet elke week een blog bijhouden, just when I feel like it. Nog bedankt voor het lezen haha. :)

& natuurlijk even een mooie foto van mijn boekenserie The Mortal Instruments, die moet ik jullie natuurlijk wel even showen.

a846b83b68f9d4fb7d71672b5fa9a270.jpg

Reacties op: Addicted to reading

Gesponsorde boeken