HedwigMeesters Auteur

Blogpost: HedwigMeesters

Afl. 46 Snotneuzen


Maandagochtend in de trein naar Rotterdam. Tegenover mij zit een barbiepop in jaren 70-kleding. Jeugdig huidje, geen oneffenheid te bekennen. Uit een kolossale handtas komt een uitpuilende make-uptas tevoorschijn waaruit ze tubetjes, kwastjes, oog- en wenkbrauwpotlood, lipgloss, wimpertang en mascara opdiept. Ze begint met het zorgvuldig aanbrengen van een laag camouflagecrème onder haar ogen. Ik kijk nog eens goed, maar kan nog steeds geen donkere kringen, wallen of vlekjes ontdekken. Tijdens het afkitten, plamuren en inkleuren haalt ze steeds haar neus op. Ergerlijk geluid. Verkouden, denk ik. Ze plukt een tissue uit haar jaszak en drukt hem kort tegen haar neusgaten. Wat natuurlijk niet helpt. Intussen zit ik van ergernis op de binnenkant van mijn wang te kauwen en vraag vriendelijk of ze haar neus wil snuiten. Dat doet ze, maar een paar seconden later gaat ze gewoon weer verder met het hinderlijke snuiven. Zodra ze klaar is met het bewerken van haar gezicht ‒ dat nu volslagen uitdrukkingsloos is ‒ bergt ze haar kleurspulletjes op en zet een bril op met ronde glazen die het grootste deel van haar wangen bedekken. En intussen blijft ze haar neus maar ophalen. De trein remt af bij Dordrecht. Ik neem me voor om ergens anders te gaan zitten. Hoeft niet, barbiepop stapt gelukkig zelf uit.
Een ander meisje neemt haar plaats in. Modieus tot op de draad versleten spijkerbroek waar overal met opzet scheuren en gaten in zijn gemaakt. Op de knieën ontbreekt de stof helemaal. Zwerfstertje draagt een flinterdun wit T-shirt waar een zwarte BH doorheen schemert. Het onderste deel van haar doorvoede buik is bloot. Over het weloverwogen versleten ensemble draagt ze een openhangende ruitjesblouse. Ze kijkt naar buiten. En haalt haar neus op. En nog eens. Met zo’n gehavende plunje begrijp ik het, buiten is het nog fris.
Eindelijk loop ik even later met een vriendin door Rotterdam, waar ieder gesnuif wordt overstemd door verkeersgeluiden. 

Wil je de blog wekelijks in je mail ontvangen? Vul op de homepage onder ‘contact’ je gegevens in. Je kunt er ook een opmerking of vraag kwijt.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Afl. 46 Snotneuzen