Janneke Bouwman Hebban Recensent

Blogpost: Janneke Bouwman

Afscheid van Frieda Klein

Wie kent ze niet: de 8 boeken rondom de psychotherapeute Frieda Klein en haar strijd tegen Dean Reeve. Nicci French heeft met deze hoofdpersoon een gevoelige snaar geraakt bij veel thriller liefhebbers.
Deel 1 (Blauwe maandag) heb ik in 2015 al gelezen en Deel 6 (Als het zaterdag wordt) heb ik in 2016 mogen recenseren voor Hebban. Nu werd het toch eens tijd om de hele serie te lezen en dat heb ik de afgelopen 2 maanden gedaan: achter elkaar 7 delen geluisterd als audioboek. Deel 1 heb ik overgeslagen en ik ben gestart vanaf Dinsdag is voorbij, omdat ik dat boek al een tijdje in de kast had staan. Maar in plaats van het fysieke boek ben ik het tijdens ritjes woon-werkverkeer met de bus als luisterboek gaan luisteren. En zo ben ik de afgelopen 2 maanden door de hele serie gegaan. Dan zie je ook mooi de flow waarin het ene verhaal in het andere overgaat en zie je de ontwikkeling van de personages van Frieda en haar entourage.

Ik heb me er uitstekend mee vermaakt; nu is het alleen wel even afkicken van de avonturen van Frieda, haar typische gedachtengang en gewoontes, Josef de klusjesman, nicht Chloë, en alle anderen.

Ik heb de volgende seie die ik ga luisteren al gevonden: de boeken van Cilla en Rolf Björlind. Deel 1 (Springvloed) staat al gedownload op mijn telefoon.......

Reacties op: Afscheid van Frieda Klein

Gesponsorde boeken