Blogpost: B.A. de Hoop

Afsluiten

Dit is mijn afsluitende blog over 2019. Ik las minder dan vorig jaar, maar dat was niet erg. Ik las zelfs minder dan ik gepland had (87 van de 100 geplande boeken) en ook dat vond ik niet erg. Er kwam zo veel ander leuks op mijn pad, ondermeer weer werk, dat ik mijn tijd echt anders moest verdelen. En dan nog las ik erg veel. Op Hebban heb ik alles niet meer zo nauwkeurig bijgehouden, op Goodreads wel. In het jaaroverzicht stond dat ik 31.061 pagina's had gelezen, nog steeds veel. En dit jaar heb ik zo genoten van de boeken die heb gelezen, geweldig gewoon. In 2020 ga ik gewoon door met lezen maar ik zal minder gaan bloggen. Dit jaar kwam ik er niet aan toe om elke maand mijn blog te schrijven/posten. Om meer ruimte bij mezelf te houden, stop ik met maandelijkse blogs. Hoe en wat dan wel, dat moet ik nog verder uitdenken. In ieder geval is december omgevlogen met alle leuke dingen in deze maand maar ik vond genoeg tijd om lekker te lezen. Ik las weer erg leuke boeken, waar ik dan weer erg vrolijk van werd.

De dikste pil deze maand was De denkbeeldige vriend van Stephen Chbosky, maar liefst 779 pagina's lang. Ik las het verhaal bijna ademloos uit, geweldig en gaf het boek de maximale 5 sterren. Het duurde een hele tijd voordat ik de religieuze allegorie ontdekte die het boek nog mooier voor me maakte. Maar daardoor denk ik dat heel veel mensen dit boek mooi zouden kunnen vinden. Van deze schrijver had ik nog nooit wat gelezen en ik kwam er achter dat zijn boek De belevenissen van een muurbloem op de leeslijst staat voor de middelbare school. Nieuwsgierig geworden reserveerde ik het boek bij de bibliotheek en las vervolgens de ontboezemingen van een tiener. Goed verwoord en ik heb zeker genoten van het boek: 3 sterren. Alleen heb ik aan het ontleden van de boeken voor mijn lijst destijds enige antipatie overgehouden waardoor ik het niet zo leuk meer vind om een boek te analyseren. Blij dat ik dat niet hoefde te doen bij dit boek, al moet ik zeggen dat het prima te doen is als deze wel op je lijst staat. 

Vervolgens kwam via de Hebban adventkalender de serie De magische apotheek op mijn pad, geschreven door Anna Ruhe. Prachtige fantasievolle jeugdboeken die ik graag heb gelezen. Deel 1 is Er hangt een geheim in de lucht, het boek waarin de magische apotheek wordt ontdekt, en deel 2 Het mysterie van de zwarte bloem waar een uitstekend vervolg op het eerste deel in opgetekend staat. Een serie om aan te raden vanaf 10 jaar. Beide boeken scoorden 4 sterren.

Met mijn zoon las ik De Heksen van Roald Dahl. Hij heeft deze schrijver echt ontdekt en vindt het fantastisch. Al voorlezen ontdekte ik dat het buitenlands accent, zoals het opgeschreven is door Roald Dahl, voor hem niet goed te volgen was, hij miste daardoor de essentie van het verhaal. Dus bij het voorlezen heb ik mij van een minder zwaar accent bediend en we vlogen samen door de paginas van dit fantasierijke boek: 4 sterren.

En ik las een fijne roman van Robert Hillman: De boekwinkel voor gebroken harten. Heerlijk melancholisch, in een aangename stijl geschreven: 3 sterren. In een verloren moment had ik gelukkig Kwijt van Karin Slaughter op mijn telefoon staan waardoor ik toch kon lezen. Het boek krijgt nog steeds 5 sterren, ik had het al eerder gelezen maar een boek, ook korte boeken, over Will Trent daar ben ik zeker voor te porren. Code Rebecca van Ken Follet las ik daarna, het is al een ouder boek maar niet minder interessant. Het gaat over een onderbelicht stuk in de geschiedenis van Tweede Wereldoorlog. Het speelt zich af in Egypte 1942 en las lekker vlot weg: 3 sterren.

Het laatste boek van het jaar bracht me weer een heerlijk verhaal: Het Italiaanse meisje van Lucinda Riley. Wat een prachtige roman, adembenemend, invoelbaar, een wereld op zich. Heerlijke uren had ik met dit prachtige boek. Niet weg te leggen waardoor ik weer eens veel later naar bed ging dan goed voor me was. In de noot van de auteur staat dat ze dit boek onder haar oude auteursnaam eerder heeft uitgebracht als Aria. En dat ze dat verhaal enigszins heeft bewerkt tot dit boek. De titel het Italiaanse meisje klopt wel, maar Aria vind ik persoonlijk mooier en zeer geschikt voor dit verhaal. Het boek heb ik 5 sterren gegeven, prachtig om het jaar daar mee af te sluiten.

Een fijn 2020 voor iedereen die mijn blog(s) leest/heeft gelezen. Hoe ik het verder vorm ga geven in 2020 weet ik dus nog niet, maar stoppen met lezen, nee... dat lukt gewoon niet. De leesliefde zit te diep.


Reacties op: Afsluiten

Gesponsorde boeken