Blogpost: Anne de Nijs

Alleen op de wereld

Ik hou van boeken, ik vind ze prachtig en het is heerlijk om even uit de realiteit te ontsnappen. Toch is er bijna niemand in mijn omgeving die graag leest. Ze doen het alleen als het verplicht is voor school. Ik kan dit maar niet begrijpen. Boeken zijn zo bijzonder, je gaat naar een andere wereld, of je begrijpt een bepaald personage door en door, heerlijk. Soms heb ik het gevoel dat de boekenfans aan het uitsterven zijn en dat vind ik jammer. Het is zo spijtig dat ik niemand boeken kan aanraden of met mensen over mijn favoriete boeken en schrijvers kan praten. Sommige boeken zijn zo mooi dat je er toch geniaal voor moet zijn. Als ik dit vertel aan mijn vrienden kijken ze me allemaal vreemd aan, alsof het simpel is om zoveel te verzinnen en zo'n mooie personages te verzinnen. Ik ken ook verschillende weetjes, die ik te pas en te onpas laat vallen. Na een tijd begint het mensen op te vallen als jij dingen weet die niemand anders in de groep weet, ik sta daar voor bekend. Als ze me dan vragen hoe het kopmt dat ik zoveel weet, vertel ik hen dat het komt omdat ik veel lees. Vaak begrijpen ze dat niet.

Reacties op: Alleen op de wereld

Gesponsorde boeken