Blogpost: Karen

Als deze dan die...


soms heb je een boek waar je een periode lang compeet in wilt verdwijnen. Zo'n boek waardoor je blijkbaar ineens wel tijd voorlezen hebt, want je leest overal....op de wc, tijden het koken, wachtend op de bus....
De boeken van Diana Gabaldon gaven mij zo'n ervaring. Een beetje een guilty pleasure misschien met al zijn breed uitgemeten romantiek maar wat heb ik ervan genoten. En wat dan erna? Hoe vind je boeken die voor jou dezelfde leesrush geven. Wat ik vaak doe, is kijken welke andere Hebban lezers dezelfde favoriet hebben, en wat ze dan daarnaast nog als favoriet boek aanmerken. Maar het werkt niet helemaal, want in de favorieten zitten natuurlijk meerdere genres.
Ik houd van lezen, maar misschien maar 1 op de 10 boeken steekt echt boven de rest uit. Dat zijn boeken waar je in kunt verdwijnen, en die je bijblijven. Gezien het feit dat ik maar zo'n 50 boeken per jaar zou kunnen lezen, zou ik eigenlijk geen tijd meer willen maken voor "wel aardig"boeken. Het kan natuurlijk, kijk maar naar de Hebban top 1000 en de variatie die daarin al te zien is. Wat de een geweldig vindt, vindt de ander wel aardig. De zeven zussen serie bijvoorbeeld....compleet gehypet, en ik lees het wel....maar erger me toch ook...
Ik zou erwel iets op willen verzinnen. Een soort.......wat lees je na....rubriek, waarin mensen elkaar tips geven.Beetje zoals de boekentipper, die overigens ook heel fijn is.

Op dit moment lees ik "allerzielen" van Deborah Harkness....en inderdaad meerdere mensen met Gabaldon in hun favorietenlijstje, lazen ook Harkness met plezier. Drie delen te gaan, en een vierde komt volgend jaar.....en wat daarna dan?
Reacties op: Als deze dan die...

Gesponsorde boeken