Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Blogpost: Minca (My Winged Books)

Alsjeblieft, laat me gaan

Hee lieve lezers!

Meestal lees ik Young Adult of New Adult boeken maar af en toe lees ik ook waargebeurde verhalen. Voor zover ik weet tot nu toe nog maar één recensie van een ‘waargebeurd’ verhaal op mijn blog ‘De Blokkenjongen’ over een gezin met een autistisch zoontje. Zulke verhalen interesseren mij omdat ik Pedagogiek heb gestudeerd en benieuwd ben naar levensverhalen en om informatie te krijgen. Af en toe lees ik ook verhalen over kinderen of jong volwassenen die iets moeilijks of verschrikkelijks hebben meegemaakt in hun leven. Niet omdat ik het ‘leuk’ vind, maar omdat het mij interesseert, behoed en meer inzicht geeft in bepaalde omstandigheden. Dit was zo een boek.

Titel: Alsjeblieft, laat me gaan
Auteur: Caitlin Spencer
Uitgeverij: Just Publishers
Gelezen van 24 juli tot en met 25 juli
Soundtrack: Interstellar – Hans Zimmer

Zoals ik hierboven al vertelde, lees ik wel eens waargebeurde verhalen. Dus als er een nieuw boek uitkomt met een onderwerp dat mij aanspreekt, ben ik al snel geneigd om het te lezen. Maar omdat ik vorige maand al best veel nieuwe boeken had liggen om te gaan lezen en veel moest werken, stelde ik het even uit. Ik had het boek inmiddels al twee keer verkocht bij de boekenwinkel waar ik werk, en de cover en de flaptekst bleef me maar achtervolgen. Ik besloot om de uitgeverij een mailtje te sturen namens mijn blog. Ik kreeg een enthousiaste mail terug en ontving het boek al snel.
alsjeblieft-laat-me-gaan-2.jpg?w=300&h=300
Op de dag dat ik in het boek begon, moest ik eerst nog een paar hoofdstukken van een ander boek uitlezen. Maar toen ik hierin begon, kon ik het bijna niet meer wegleggen. Het verhaal gaat over Caitlin die vanaf haar veertiende terecht komt in de mensenhandel. Ze wordt ontelbare keren verkracht en dit is haar verhaal.

Het boek maakt een onderwerp bespreekbaar waar niemand eigenlijk over wilt lezen. Zeker niet iets van dit zware niveau. Het verhaal wordt vanuit ‘ik’ geschreven en haalt zware, intense en expliciete dingen aan. Maar de manier waarop het wordt verteld is oprecht, geloofwaardig en houdt bijna niks voor de lezer achter. En hoewel ik over sommige dingen liever niet wilde lezen wist ik dat het van belang was. Dit is wat de schrijfster mee wilt geven, haar boodschap is ook wonderbaarlijk en mooi: ‘Ik vertel mijn verhaal omdat ik hoop dat een meisje – één meisje – het leest en weet dat het niet haar schuld was’.

Lees deze review verder op mijn blog

Lees verder op mijn site

Reacties op: Alsjeblieft, laat me gaan

Gesponsorde boeken