Blogpost: Rein Mulder

Mijn biografie over vriend van Johan Cruijff

14-11-2017 door Rein Mulder 4 reacties
Rein Mulder mijn Icoon Johan Cruijff   

Na het boek gelezen hebben van het boek, eigenlijk zou ik ook boek kunnen schrijven maar die vaardigheid bezit ik niet.
Vond het boek van Jaap de Groot tegenvallen maar ging om Johan wist als Amsterdams joggie bijna nog meer.
woonde immers ook aan de Middenweg.
BESCHRIJVING‘Je bent net zo lang gestoord tot je een genie bent’ voetbalkunstenaar Johan Cruijff  was mijn jeugd held.
je moet schieten anders kan je niet scoren maar dat is logisch.

Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
Je bent net zolang gestoord tot je een genie bent. 

‘Cruijff was een icoon, maar hij bleef gewoon. Ik kan me niet herinneren dat ik andere wereldsterren heb ontmoet die zo benaderbaar bleven als hij.’ Edwin van der Sar‘De beste die er was en de beste die er ooit zal zijn! De man die ons spel heeft veranderd.’ Robin van Persie‘Johan is altijd een geweldige inspirator geweest. Zijn visie op voetbal wist hij geweldig te verwoorden en daarbij wist hij je altijd aan het denken te zetten. Hij was een goede dwarsdenker.’ Guus Hiddink‘Een wonderlijk vrije geest, een briljant voetballer en een buitengewoon mens (…).’ Mart Smeets‘Ik heb vroeger altijd gedacht dat Cruijff een van de beste voetballers was. Ik heb me vergist. Cruijff is de beste voetballer aller tijden.’ Willem van Hanegem.
Dat Cruijff overleden was zat Willem v Hanegem in de studio bij jack v Gelder en Willem schoot vol bij de eerste vraag over Johan Cruijff wat een empathie voor onze groot meester, het tekende de verstandhouding tussen beiden, ze hebben toch samen in Oranje de mooiste Nederlandse voetbal jaren samen gespeeld.
En als Willem v Hanegem je niet mocht wist hij dat feilloos te vertellen.
Een eerlijke vent uit Rotterdam en top voetballer.Rein Mulder Herinneringen Amterdam Watergraafsmeer, Na de oorlog.
mijn vader in oorlogstijd 1927-2007  50cce809fc9b8146ded306657e9e1c81.jpg
d35dabe71d2f769d366db8334235bf65.jpg

Laplacestraat Amsterdam oost Foto, copyrights Rein Mulder SR 1927-2007 . Mijn vader was Fotograaf en heb nog heel archief waar ik aan bezig ben 2 foto bron internet 2 van Rein Mulder senior 1927-2007.
Heeft ook bij Ajax veel foto’s gemaakt. Zwart wit die over het internet zwerven heb ze eens op Hyves gezet lang geleden.Mijn Icoon Johan Cruijff,
Rein Mulder Junior 17-11-1955  Herinneringen Amsterdam Watergraafsmeer ik spijbelde van school en haalde de ballen voor Johan en Piet Keizer was altijd bij Ajax te vinden, op straat voetballen er waren nog geen auto 's elke dag maar weer,op de Frankendeal school mulo had ik zijn boeken boven in het boek stond Johan Cruijff toe nog geheel niet bekend.
www.reinmulder.com ,Ik woonde achter de middenweg in Amsterdam oost, pas 2017 Ton pronk al overleden had een
Rein Mulder jeugdspeler tot senioren  boek uit 100 jaar Zeeburgia 2019 Voetbal club Amsterdam oost Kruislaan

3f89b0a78d7fe26bc00595e01737ab48.jpg


sportwinkel op de Middenweg. en ik voetbalde bij Zeeburgia tot A1 met Martin Wiggemanse, school was voor mij ook niet weg gelegd en haalde de ballen voor mijn Iconen Piet Keizer en Johan Cruijff die ze over schoten ben zo blij alle hoogtij dagen te hebben mee gemaakt wereld elftal AJAX. Vannacht 2017 na uitkomst boek gelezen en alles kwam dichtbij.Mooiste in het boek vind ik dat hij Piet Keizer in wereld elftal zet ,Altijd op achtergrond gebleven, terwijl hij Johan met zijn09a65a65c210878481d1f1b0167e7713.jpgmooie ballen ook heeft groot gemaakt. Al mijn Cruijff spullen en dingen die ik had gekregen van Johan al jaren geleden aan Tijs Lindeman gegeven voor opbouwen museum in Arena. Johan mis je nog elk weekend en mis je voetbal verhalen.Mijn respect voor jou was enorm, Johan je was een voorbeeld in sport en daar buiten. Rein Mulder 1955 Amsterdam oost laplacestraat 59.Ik was 7 jaar en ging bij Zeeburgia mee trainen 1962eab07234405de15533438a58a2c6727a.jpgf72f77de747a927629c56b5b41445345.jpg, Peter schutte speler van eerste trainde ons.Ik spijbelde veel en ging maar het stadion en haalde de ballen voor Johan en Piet Keizer.
De wedstrijden keek ik op de middenweg met meer voor etalage tv was er nog niet.
Ajax was eerste keer op weg om beker met grote oren te winnen.
Stiekum mijn huis uit touwtje door brieven bus en op naar de middenweg.
Zelf keek ik competitie duels op de jongens tribune Diemer-zijde van F .
Woonde aan de laplacestraat die eindigden naar Galileiplantsoen bij de bekende snackbar Haantje.
Dat Ajax ging verhuizen naar Arena vond ik een ramp, gras vloog om je oren zo slecht openings duel tegen A.C Milaan.
Nee het adende geen sport meer Amerikaanse vette happen en bekakte stuarts het is nooit mijn thuis haven geworden.
Al was de voetbal sfeer er niet later 410 kwam er wat lawaai jongens niet uit de stad veelal uit kop van Noord Holland.
Maar blijf altijd Ajax supporter ben er mee opgegroeid.
Baal nog dat mijn grote icoon zo plotseling weg vielen, die andere Piet Keizer een geweldige voetballer die Johan op maat bediende.

Johan Cruijff zal voor altijd mijn voorbeeld blijven zowel in het veld als erbuiten.
Vroeg hem eens welk boek je nu van hem was er werd zoveel geschreven over deze man.
Hij vertelde me nou het zit zo werk aan alle boekjes wel wat mee omdat ze anders dingen gaan schrijven wat geheel uit de lucht gegrepen is.
Mis zijn mooie uitdrukkingen, van die ziekte kon hij het niet winnen daar zal hij ongetwijfeld een gevleugelde uitspraak voor hebben gehad.
Jordi zijn zoon zag ik nog wel op Blauw wit toernooi speelde bij barca, lang geleden want toen leefde zijn oma nog die kwam kijken vanuit betondorp.
Trots op haar kleinkind.Een voorbeeld Familie in de sportwereld.Rein Mulder 17-11-1955 Zwaar verzilvert en ik heb er 1 die bij de eerste slagen hoort.Het is nu 2017 en Koninklijke Nederlandse munt slaat een Herdenkingsmunt in beperkte oplage munten van Johan Cruijff.
Achteraf had ik graag de gouden munt gehad maar was al uitverkocht.
Ben je 64 jaar en nog gek op die man een praatje altijd voor in zijn Foundation geweldig.Toch heb ik een zilveren munt nog weten te kopen weer blij als een Kind.
Johan Cruijff mis hem nog elke dag niks meer te lezen, een ongezouten mening nu over Cataluya waar ze hun eigen politiek willen bedrijven, en zelfs Cruijff werd erbij genoemden het nieuws.
Johan Cruijff kende zou zeker zijn mening schrijven en geven voor TV 2 REACTIES 09:55Vannacht boek gelezen en alles kwam dichtbij.Mooiste vind ik dat hij Piet Keizer in wereld elftal zet altijd op achtergrond gebleven, terwijl hij Johan met zijn mooie ballen ook heeft groot gemaakt. Al mijn Cruijff dingen al jaren geleden aan Tijs Lindeman gegeven voor opbouwen museum in Arena. Johan mis je nog elk weekend en mis je ad36a78ddd118f054512b86e22b8135a.jpeg50cce809fc9b8146ded306657e9e1c81.jpg
voetbal verhalen.  R.I.P Johan je was een voorbeeld in sport en daar buiten. Rein Mulder 1955 Amsterdam oost laplacestraat 59e80a5f535feb23da4e6b0bd4bfa8f0a5?s=60&d=mm&r=gANTON Rein MULDER 1955 DE MEER AMSTERDAM  Ben nu 64 en als jongen spijbelde ik om de ballen te halen Voor Johan en piet, Ajax won voor de eerste keer de cup.
Tv keken we op de middenweg op straat want niemand kon tv betalen.
Stiekem het huis weer in glippen, ben een jochie uit De Meer nu 62 en mis nog te verhalen van Cruijff en zijn mening nu over Catalunya die zijn politieke vrijheid wil.
Ben nu 64 nog fan van Johan 2017 Koninklijke zilveren Munt gekocht.
Een praatje maken met JohanCruijff  op elke foudation dag naar olympisch Stadion Foundation dag altijd heel gezellig. Een voorbeeld met zijn familie in de sportwereld.Mijn jeugd kwam ik in slotervaart te wonen naarst David endt en familie we bewaren goede herinnerinnen van op straat voetballen, voeballen op straat tot dat David bij Ajax ging voetballen zag hem dan staan met onwijs grote Ajax tas en was best jaloers. het pakte later anders uit door lastige knie werd David Endt stille grote kracht bij Ajax's organisatie, een oprechte man.En man die voetbal uitstraalde en tot aan de dag van vandaag.De kennis over al het voetbal in de wereld, Inter Milan zijn favoriete club.De man weet zoveel meer als alle voetbal praat progtamma's bij elkaar.
Ben zo verheugt dat we elkaar als jongens hebben gekent hebben met straat voetbal tegen garage boxen.

Rein Mulder
www.reinmulder.com


3 × 5

Lees verder op mijn site

Reacties op: Mijn biografie over vriend van Johan Cruijff

Gesponsorde boeken