Blogpost: WilmaHM80

April

01-05-2019 door WilmaHM80 2 reacties
lOp 31 maart begon ik met het Challenge-boek van die maand (een prijswinnend boek), Anna Hanna Johanna (Marianne Fredriksson). Ik ben hier al vaker in begonnen, maar ook nu kan het me niet boeien helaas. Daarom ga ik enkele dagen verder in een ander boek.

Cole (Tijan Meyer). Dit boek heb ik via de Hebban-site gewonnen en dat is altijd leuk. Het gaat over een knappe, rijke en mysterieuze man met connecties met de maffia. Dit boek leest makkelijk weg. Het is een feel-goed roman met duistere kanten met zelfs flinke gewelddadige episodes maar blijft boeiend tot het eind. Goed begin van de maand.
Het volgende boek heb ik bij de bieb gehaald. Dit is voor mij echt jaren geleden, maar toen ik er was met Rosalie kwam ik deze toevallig tegen. Meenemen maar, Yoga Girl 1: Lessen in de Liefde. Van deze schrijfster (Audrey Garlan) las ik eerder de Calender-girl serie en dat was een succes. Thuis zag ik eigenlijk pas aan de zijkant het plaatje van het genre: erotiek. En dat is zacht uitgedrukt! Een boek om rode oortjes van te krijgen. Je krijgt ook nog wat yoga-lessen en een leuk liefdesverhaal. Heerlijk tussendoor-boek om te lezen. Vier dagen ontspanning in tuin, woonkamer en bed en de 333 pagina’s zijn gelezen.
Door met het Challenge-boek van deze maand (iets anders): Het Rosie Project van Greame Simsion. Het kost me echter veel overredingskracht om te gaan lezen deze maand. Het lukt me dus ook niet om me te concentreren en te blijven lezen. Op een zonnige Paasmaandag probeer ik daarom toch maar iets anders: In de schaduw van het palazzo (Santa Montefiore). Ik heb van haar een aantal boeken in de kast maar nog nooit gelezen. Op de eerste twee pagina’s spreekt de hoofdpersoon me al niet aan, dus ook dit gaat weer terug op de plank. Misschien is dit gewoon niet mijn maand. Maar dan kom ik woensdag de 24e weer eens in een boekenwinkel. Daar word ik toch altijd enthousiast. Eigenlijk mag ik van mezelf niets kopen want ik heb nog zoveel te lezen, maar als ik een nieuw boek van E.L. James (de schrijfster van de Vijftig Tinten-serie) zie staan, besluit ik dit te kopen. Ook zie ik voor weinig geld een vrolijk uitziend boek met een leuk verhaal van Sarah Morgan.
De volgende dag nog begin ik in het boek van Sarah Morgan: Dromen in de ochtendzon. Een heerlijk verhaal over een schrijfster van een liefdesadviesblog en een knappe advocaat. Heerlijk om te lezen en nu boeit het me meteen. Eindelijk. Het leesvirus heb ik weer te pakken, gelukkig. Het is vandaag de 29e en het boek is uit. Jammer, maar ik heb ook zin om in een nieuw boek te beginnen.
De Mister van E.L. James. Ik ben benieuwd. Het gaat over een rijke, knappe man in Engeland (het mooie Cornwall) wiens leven op zijn kop staat na een familiedrama. Zijn lustgevoelens voor de mooie Alessia brengen hem in verwarring. Het is een vlot geschreven boek met korte alinea’s. Enigszins voorspelbaar, maar toch ben je benieuwd hoe het romantische verhaal eindigt. Het lukt me net niet het boek in de maand april uit te lezen, maar op de eerste dag van mei is het boek uit. Dus de teller staat op vier boeken deze maand.
Ik heb wel besloten de Challenge-lijst enigszins los te laten. Ik ga lekker lezen wat ik nog allemaal op de plank heb staan en vink vanzelf wel hier en daar wat boeken af van de lijst, zij het in een andere volgorde. En de serie welke ik op Netflix volg, heeft ‘gelukkig’ nog maar 10 afleveringen. Daarna stop ik daar even mee, want ook dit helpt niet echt. Het waren er totaal 150 en soms is het moeilijk om te kiezen tussen Netflix of lezen. Toch vind ik dat het beter voor de geest is om een boek te pakken, dus hierna zeg ik Netflix even gedag en ga de komende weken weer lekker met een boek op de bank of in de zon zitten.

Reacties op: April

Gesponsorde boeken