Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Charles Auteur

Blogpost: Charles

Bespreking VonkMagazine 2023-I

VonkMagazine is een digitaal tijdschrift voor SF en Fantasy. Het wordt verspreid door www.VonkFantasy.nl, waar naast verhalen meer boeiends wordt gepubliceerd. Het is te downloaden in pdf of epub. Ik las aflevering 2023-I. De verhalen verschijnen in de weken na het magazine ook op de website.Dit keer zijn alle verhalen in het Magazine SF. Voor mij een prettige toevalligheid.
Natuurlijk is de belangrijkste vraag: hoe zijn de verhalen?

Lief Dagboek door Robin Rozendal is een invoelbaar geschreven verhaal, boeiend verteld, spannend zonder een echte thriller te worden. De schrijver maakt mooi ruimte voor de onzekerheid die bij politieke vluchtelingen hoort door ook de lezer niet alle informatie te geven. De afwikkeling is emotioneel goed te volgen, ondanks de grote tijdssprong. Met veel plezier gelezen.

Dubbelster van Elora Sperber speelt in een huis van androïden en hun maker. De relaties zijn ingewikkeld, er is liefde, er is geweld, later in het verhaal wordt de functie van de verzameling helderder. Het verhaal kreeg voor mij zijn charme vooral van de sfeer. Ik miste in de eerste helft wat houvast (ik ben blijkbaar een lezer die dat nodig heeft, leuk leerpuntje), het eind was zeker bevredigend.

Een verboden truc van Roderick Leeuwenhart speelt in de wereld van toekomstige rovers en inbrekers – net als de huidige kennen zij geen grenzen en weten zij al helemaal niet wat verstandig is. Rijkdom corrumpeert, zicht op nog grotere rijkdom corrumpeert absoluut. Dat kan doorgaan tot iemand anders de grens trekt die je zelf niet kon trekken. Een vermakelijk verhaaltje met humor. Dat doet goed!

Al met al heb ik een paar genoeglijke avonden gehad met deze aflevering van VonkMagazine. Ik ben alvast geabonneerd.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Bespreking VonkMagazine 2023-I