Blogpost: Sofia de Lange-Smits

Bestemming Beijing - Elles Albering en Michel van Velde

Helaas staat dit boek niet in de boekenlijst, maar wat een avontuur! Het is een al wat ouder boek en in die periode was ik net bevallen van mijn eerste kind dus dit hele avontuur is volledig langs mij heen gegaan. Het gaat dus om een stel dat met een oud VW-busje van Utrecht naar Beijing rijdt. De website 'Drivetheplanet.nl' is nog steeds in de lucht en daar vind je dus nog veel meer informatie en foto's. Zoals ik al schreef: toen dit verhaal actueel was, is het volledig langs mij heen gegaan, maar 12 jaar later is het nog steeds herkenbaar en actueel. Het verhaal is in korte fragmenten geschreven maar wel heel pakkend en meeslepend. Je proeft gewoon het stof in de woestijn, je voelt de ongemakkelijkheid en doodsangst in Pakistan en je voelt de kou in China. Prachtig. Ik heb ook al wat boeken gelezen over bergexpedities in de Himalaya, dus de verhalen over de Karakoram Higway waren al een beetje herkenbaar. Ik ben echt geen bergbeklimmer of enorme avonturier maar hier had wel zoiets van: 'dat zou ik best wel eens met mijn eigen ogen willen bekijken'. Ook Beijing staat nog op mijn 'travel-wish-list''. Ik vond zelf het stukje over Beijing wel heel summier, maar goed: ze waren ook kapot na 7 maanden sturen, waarvan 6 weken met een gids op de achterbank die ze niet zo aardig vonden. Ik vond het echt een aanrader, dit boek!

Reacties op: Bestemming Beijing - Elles Albering en Michel van Velde

Gesponsorde boeken