Blogpost: Elise

Het vergeten boek van Elise

4 jaar terug had ik mijn broer het boek "the Shining" van Stephen King cadeau gedaan voor kerst. Wanneer ik 2 maanden later in de boekenkast van ons ouderlijk huis snuffel voor verloren schatten, kom ik the Shining tegen, precies dezelfde editie, precies hetzelfde exemplaar. Verontwaardigd stap ik op hem af om hem hiermee te confronteren, "denk je zo maar je van mijn cadeau's te kunnen ontdoen, zonder repercussies?!". Wanneer hij aangeeft dat hij er wel in was begonnen, maar het te eng vond om er in door te gaan, ontwaakte in mij toch wel een klein beetje broeder-zusterlijke rivaliteit. Als hij het niet durft te lezen, moet ik het natuurlijk lezen. Trots zette ik het in mijn eigen boekenkast.

Nu, moeten jullie weten dat ik iemand ben die voor de lol haar boekenkast elke zoveel maanden opnieuw herinricht op basis van preferentie, ruimte en kleurschakering. En dus, elke keer als ik mijn boekenkast opnieuw inricht, komt the Shining een plank lager te staan en dus lager in de ranglijst om daadwerkelijk gelezen te worden.Nu zijn we 4 jaar later en het boek is nog steeds niet opengeslagen. Het is niet alsof ik het vergeten ben, hoe kan ik het vergeten als ik het met een klein stemmetje 's nachts hoor: Je weet dat ik hier sta... Denk maar niet dat ik niet door heb dat je ondertussen continue feelgood zit te lezen... pfff. Sla me maar open, dan zul je me echt niet meer vergeten hoor. Hmmmmm, misschien moet ik toch maar eens dat boek gaan lezen.
Alhoewel, misschien wacht ik ook wel totdat het weer lente is en de dagen niet meer zo donker en griezelig.

Reacties op: Het vergeten boek van Elise

The Shining - Stephen King Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken