Blogpost: Sanne Nijsen

Bibliotheek bezoek oktober

20151019_224619_001.jpg?w=450&h=260

Ja ja, ik ben toch weer bij de bieb gaan kijken. Ik zou snel even wat boeken uitkiezen, beloofde ik mijn moeder toen we binnen stapten. En ik ben nog nooit zo snel klaar geweest bij de bibliotheek! Ze hadden 3 nieuwe boeken liggen die ik meteen in mijn armen had. Één boek daarvan was het laatste deel van de trilogie. Omdat ik niet zeker wist of ze die wel hadden liggen, zocht ik gelijk in de computer op of ze de eerste twee delen hadden. En die hadden ze! Tijdens het zoeken kwam ik ook nog eens “Ik geef je de zon” van Jandy Nelson tegen. Hoewel ik een tegenstander ben vertaalde boeken lezen (ik lees ze liever in het Engels) heb ik ze toch meegenomen. Eigenlijk is er maar één boek dat oorspronkelijk Nederlands is. Dat is “Bloedbroeders” van Helen Vreeswijk.Dit zijn alle boeken die ik heb meegenomen:

Ik geef je de zon – Jandy Nelson (I’ll Give You The Sun) J
ude en haar tweelingbroer Noah zijn onafscheidelijk, totdat er iets tragisch gebeurt waardoor ze compleet uit elkaar groeien. Noah probeert ondertussen zijn homoseksualiteit een plek te geven, terwijl Jude een verschrikkelijke eerste keer heeft gehad en steeds meer in zichzelf keert. Wisselend tussen de perspectieven van Jude als ze zestien is, en Noah als hij dertien is, komt de lezer er langzaam achter wat er is voorgevallen en hoe dat deze tweeling voor de belangrijkste jaren uit hun leven uit elkaar heeft gedreven.

Over de grens – Katie McGarry (Pushing the Limits)
Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden. Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk. Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles. Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs. Toch heeft Echo het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt…

Bloedbroeders – Helen Vreeswijk
Ayaan en Reza zijn bloedbroeders. En bloedbroeders gaan voor elkaar door het vuur. Tenminste dat denkt de zestienjarige Reza. Hij kijkt tegen zijn oudere neef op en draagt hem op zijn handen. Ayaan heeft succes bij de vrouwen, rijdt in een prachtige auto en runt het familiebedrijf.
Als Ayaan Reza vraagt of hij met hem een klusje wil klaren, kan hij niet weigeren. Zelfs niet als Ayaan hem een wapen laat zien. Een goed geplande roofoverval. Het kan niet fout gaan. Maar het gaat wel fout. Gruwelijk fout. En dan blijkt dat de band van de bloedbroeders niet zo sterk is als ze dachten.

De Test – Joelle Charbonneau (The Testing)
De jonge, ambitieuze Cia Vale is tot haar vreugde een van de uitverkorenen om deel te nemen aan De Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen voor De Test hebben de wereld aan hun voeten liggen en zullen klaargestoomd worden tot toekomstige leiders van hun land. Vol goede moed, maar met waarschuwingen van haar vader in haar achterhoofd, vertrekt Cia naar de hoofdstad, waar De Test zal plaatsvinden. Als blijkt dat de inhoud van de diverse beproevingen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van de kandidaten vraagt, ontstaat er een onderlinge strijd tussen de deelnemers. Kan Cia de mensen die het dichtst bij haar staan wel écht vertrouwen, of is niets wat het lijkt?

De Studie – Joelle Charbonneau (Independent Study)
Malencia Vale heeft in deel 1 van De Test-trilogie de spannende en uitputtende testen van het Verenigde Gemenebest overleefd en is nu een van de twintig uitverkorenen die mogen studeren aan de universiteit. Hoewel haar klasgenoten leven in een gelukzalige roes omdat hun herinneringen aan de gruwelen van de Test zijn gewist, knaagt aan Cia een onzekerheid over de toekomst. Wat is er waar van het verhaal dat ze zichzelf hoorde vertellen op de Transit Communicator? Achterdochtig geworden, probeert Cia meer informatie te verzamelen over de universiteit, het Test-comité en haar medeleerlingen. Ondertussen moet ze er natuurlijk ook voor zorgen dat ze niet opvalt in de groep. Wanneer ze tot de ontdekking komt dat de afluister- en spionagepraktijken niet gestopt zijn na haar toetreden tot de universiteit, en dat de selectie voor de verschillende studierichtingen veel weg heeft van de Test is ze vastberaden de waarheid te ontdekken. Zelfs als ze daarmee haar vrienden én familie mogelijk in gevaar brengt. Langzaam vervagen haar eigen grenzen op zoek naar de waarheid, want falen is geen optie.

Het Examen – Joelle Charbonneau (Graduation Day)
Derde deel in De Test-trilogie. De inzet is hoger dan ooit; een toekomst geregeerd door angst of hoop. In dit derde en afsluitende deel van haar Test-trilogie weet Joelle Charbonneau de spanning tot grote hoogte te laten stijgen. Klaar of niet, het is examentijd…


Over deze boeken zullen ook recensies online komen! Echter moet ik ze wel al deze week inleveren bij de bibliotheek, en heb ik niet elk boek gelezen. Het hangt er dus een beetje vanaf of iemand de boeken heeft gereserveerd bij de bibliotheek.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Bibliotheek bezoek oktober

Gesponsorde boeken