Shirley-Ann Auteur

Blogpost: Shirley-Ann

Bijzondere boekpresentatie

Afgelopen zaterdag, 28 maart 2015, was de presentatie van Familiegeheimen. Dit is het derde deel in de serie Zwart Bloed. Dit keer geen normale boekpresentatie. Ik wilde de lezers meer bieden dan alleen een stukje voorlezen of een PowerPointpresentatie. Eigenlijk wilde ik ze een totaalbeleving geven. Ik wilde mijn lezers meetrekken in de wereld van Anne Sommer en Dion de Winter.
  
Hoofdpersonage Dion de Winter (de demon) opende de middag en liet me gelijk weten dat hij het niet eens was met bepaalde passages. Ik had Lotte, wat hem betrof, wel uit het boek weg kunnen laten. Achteraf vraag ik me af of het toeval is, dat ik nu een doos boeken terug kan sturen omdat deze volledig uit elkaar vallen. De bewuste passages laat ik er toch mooi in staan. 
Anne had het zwaar die dag: Ze transformeerde onder het toeziend oog van het publiek in een gruwelijk mooi wezen. Ze was duidelijk niet zichzelf. Gelukkig kon ze zichzelf onder controle houden en ging zelfs op de foto met de aanwezigen. Dion kon zijn ogen niet van haar afhouden.

Even zonder gekheid. Samen met Jeanette Smit, zangeres van de Rotterdamse rockband Hessa, en Richard van der Laan, grimeur, bodypainter en FX-artist-special effects, heb ik de sfeer geprobeerd te creëren uit mijn boeken. Verschillende kunststromen kwamen zaterdag samen: Schrijven, fotografie, muziek, acteren en grimeren. Room13 (nu Dead Mans Poet) trapte af met twee schitterende nummers. In deel drie breekt Anne Sommer in hun kleedkamer in en had daardoor nog iets goed te maken. Na de opening door Dion de Winter vervolgde Hessa het programma met nummers die waren geschreven op basis van Zwart Bloed. Gecombineerd met geluidseffecten en passages uit de boeken, was het plaatje bijna compleet. Ik zeg bijna. Want terwijl de bands op het podium hun muziek ten gehore brachten, was Richard bezig om zijn model Tessa te transformeren in een prachtige demon.

Dion was ondertussen de perfecte gastheer: Charmant en aantrekkelijk. De aanwezige vrouwen wierpen zich nog net niet aan zijn voeten. Ik heb die dag in ieder geval volop genoten. En aan de vele reacties van de aanwezigen te horen, zij ook! Diep onder de indruk van de voorstelling en de demonstratie FX van Richard, vertrokken de gasten met een gesigneerd boek onder hun arm naar huis. Nu hopen, dat ze deel drie minstens zo goed vinden als deel twee!

662a570501380a4969d13090d076cae1.jpg

Reacties op: Bijzondere boekpresentatie

Gesponsorde boeken