VictorDLV Hebban Recensent

Blogpost: VictorDLV

Biofictie: de waarheid mag een goed verhaal nooit in de weg zitten

Wesley Sneijder: “Ik zei nog tegen de burgemeester van Istanboel, de Erdogan is niet goed bezig.”  Rafael van der Vaart: “Angela, bijdrukken die Euro’s, zeg ik tegen Angela Merkel.” Schokkende, en voorlopig nog onware citaten. Maar dat laatste kan veranderen. Voetballers kunnen namelijk gaan gelóven wat ze volgens hun biograaf hebben gezegd. Alles is dus mogelijk! Dat is de kracht van het nieuwe genre biofictie.

’t Is niet elke dag dat er een nieuw soort literatuur wordt uitgevonden. Hier een korte uitleg hoe het begon: Zlatan Ibrahimovic is geen prater, maar toch moest er een biografie komen. Met voetbalboeken is namelijk veel geld te verdienen. Hoe los je dat op? De biograaf van Zlatan Ibrahimovic verzint citaten. Eerst was het wel vreemd dat Zlatan werd aangesproken op dingen die hij nooit echt had gezegd, aldus zijn biograaf. Daarna voelde het wel prettig: “hij beschouwt het nu als zijn eigen verhaal”.  (Dit citaat is dus wel echt. Als je het AD mag geloven.)

Biofictie - een nieuwe manier van schrijven die je helpt te geloven in je held, die overal interessant commentaar op heeft. Met waarheid heeft het niks te maken, maar daar ging het even niet om.

Reacties op: Biofictie: de waarheid mag een goed verhaal nooit in de weg zitten

Gesponsorde boeken