Blogpost: Marieke Leest

Blogtour: 'De kindertrein' van Viola Ardone

Ik mocht dankzij L&M Books deelnemen aan de blogtour van ‘De kindertrein’ van Viola Ardone, uitgegeven door Xander Uitgevers.

“In sommige gevallen houdt iemand die je laat gaan meer van je dan iemand die je vasthoudt.”

De Kindertrein is een historische roman van Viola Ardone. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in 1946 waarbij kinderen uit arme gezinnen uit het zuiden van Italië door de communistische partij op de trein worden gezet om een tijdje te wonen bij een gezin in het Noorden van Italië. Amerigo Speranza is zeven jaar en is één van die kinderen. In het noorden krijgen de kinderen een heel andere wereld te zien. Ze worden met open armen ontvangen door andere gezinnen en ze hoeven er geen honger te lijden, krijgen mooie kleren en schoenen. Ze kunnen er naar school en Amerigo mag zelfs op vioolles. Als Amerigo enkele maanden later terug op de trein wordt gezet naar zijn moeder, komt de armoede extra hard aan. Hij voelt zich ook niet gesteund door zijn moeder en neemt daardoor een drastische beslissing.

Dit boek wordt volledig vanuit het perspectief van Amerigo verteld als zevenjarige jongen in de eerste drie delen en in het vierde deel is hij een vijfenvijftigjarige man. De auteur heeft een vlotte schrijfstijl, die je meeneemt in dit ontroerende verhaal.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Blogtour: 'De kindertrein' van Viola Ardone

De kindertrein - Viola Ardone Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken