Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Eline Wilde-Noijen

Blogtour - Liefde in Milaan serie

Toen ik de oproep bij Zomer & Keuning voorbij zag komen om deze feelgood te mogen lezen/recenseren heb ik niet lang na hoeven denken.

Vooral omdat ik - Recept voor geluk - vorig jaar van dezelfde auteur al las en echt genoten heb van dat heerlijke verhaal!

 Ook nu ben ik niet teleurgesteld. De gehele serie krijgt van mij 4 sterren. Ik had een connectie met de personages. Ik heb gehuild, gelachen en gezwijmeld. Ik had eigenlijk nog geen genoeg van Anneloes & Gianluca. Het enige minpuntje? Het had voor mij uitgebreider gemogen!
En hoe schrijf je dan één recensie van drie losse novelles? Voor mij was het makkelijker om ze toch alledrie apart te doen. Benieuwd wat ik ervan vond? Je leest het hieronder!

Toeval bestaat niet - deel 1. 
Anneloes wordt door haar vriend verlaten voor een jonge vrouw. Ze blijft achter met een schuld. Naast haar werk op een reclame bureau, neemt ze er nog een weekend baantje in de snackbar bij om zo snel mogelijk van de schuld af te zijn. Haar vriendinnen vinden dat ze weer moet gaan daten, dus regelen ze een blind date. Anneloes gaat, met frisse tegenzin, om van het gezeur af te zijn. Dit wordt helemaal niks.... Maar dan staan Gianluca tegenover haar. Charmant, grappig en te mooi om waar te zijn. Anneloes kan moeilijk geloven dat zijn interesse in haar oprecht is. Als hij haar uitnodigt om met hem naar Milaan te gaan en op het laatst niet op komt dagen, maar zijn irritante PA constance stuurt, wordt haar vermoeden bevestigd, denkt ze.

Toeval bestaat niet is deel 1 van de driedelige - Liefde in Milaan - serie van Saskia Oudshoorn. Al vanaf het eerste hoofdstuk zat ik in het verhaal. Een flinke dosis romantiek en een snufje humor en een feelgood is geboren!

Ik voelde meteen een klik met Anneloes, omdat ik een aantal dingen van mezelf herken. Het is heerlijk om weg te dromen bij het boek. Over Gianluca. Van hard werken naar een weekendje Milaan. Al word dat weekendje wel een beetje verstoord doordat Anneloes ongewild wordt opgezadeld met Gianluca’s PA, constance. Zou ze Gianluca nog wel zien? 

“Ik heb alleen verstand van M&M’s, cocktails en frikandellen.” - blz 25 -

Ondanks dat het boek maar ongeveer 100blz telt heb je in dit boek toch ‘all the feels’. En wil je eigenlijk meteen door met het volgende deel. Ben je nou ook nieuwsgierig hoe het Anneloes & Gianluca vergaat? Lees dan zeker alvast deel 1! 
“Ik wil dat hij stopt. Ik wil dat hij doorgaat. Als ik niet weet wat ik zelf eigenlijk wil, hoe moet hij het dan weten?” - blz 43 -

Met dit deel won Saskia Oudshoorn de #KoboTalent wedstrijd in 2020. 

Loes, Luca & Liz - deel 2. 

Het leven lijkt niet mooier te kunnen worden als Anneloes naast Gianluca wakker wordt in een hotel in Milaan. Wat een contrast met haar ex Emiel, die zo hoffelijk was als een pedaalemmer. Hem kan ze missen als kiespijn. Maar diegene die Gianluca moet missen, is wel voelbaar aanwezig: zijn vrouw Elizabeth, die veel te jong is overleden. De relatie van Anneloes & Gianluca verdiept zich en daarmee gaat zijn verleden met Liz ook een grotere rol spelen. Anneloes voelt zich verscheurd: ze is gek op deze man, maar ze kan zijn overleden echtgenote niet vervangen. Dat is ook echt niet de bedoeling. 

Loes, Luca & Liz gaat verder waar het eerste deel gestopt is. In dit deel wordt er wat dieper in gegaan in de gevoelens van Anneloes en Gianluca. Je leest het verhaal vanuit beide kanten, waardoor je Gianluca ook beter leert kennen. En zo weet je ook hoe zij beiden in het leven staan. 

“Als het ergste wat je kunt bedenken, je al overkomen is, hoef je voor weinig dingen meer bang te zijn.” (Hoofdstuk 1)

De vriendinnen van Anneloes spelen in dit deel ook weer een kleine rol in het verhaal. Zoals je in het eerste deel hebt kunnen lezen noemen zij zichzelf de ‘Spice Girls’. Wat ik leuk vind, want ik was vroeger een enorme fan! 

“Mensen maken een thuis, niet andersom.” (Hoofdstuk 18)

Het eerste deel was heerlijk, maar ook dit boek zal je niet teleurstellen. Zouden Gianluca & Anneloes het verleden achter zich kunnen laten en samen vooruit durven kijken? 

Casa Dell’Amore - Deel 3.

Anneloes’ leven is compleet op zijn kop komen te staan sinds ze Gianluca heeft ontmoet. Terug in Rotterdam meldt ze haar baas dat ze een sabbatical wil. Ze gaat naar Italië om samen met Gianluca een landhuis op te knappen, maar als het zover is, vindt ze het best lastig: geen meidenavonden meer met haar vriendinnen, ver weg van haar familie.... Het enige waar ze niet aan twijfelt, is de liefde tussen haar en Gianluca. Al kennen ze elkaar nog maar kort, ze zijn er zeker van dat ze in hun casa dell’amore hun geluk zullen vinden. Maar dan verschijnt ineens de bloedmooie Gina op toneel, Gianluca’s jeugdliefde. Is hun prille liefde hier tegen bestand of heeft Anneloes voor niks alle schepen achter zich verbrand? 

In het derde deel volgen we Anneloes en Gianluca die in Italie het mooie landhuis verder op gaan knappen. Ik vind het heerlijk om hierover te lezen, want dit is voor mij ook een droom. Het had daarom voor mij ook wat uitgebreider gemogen. Doordat de boeken niet zo dik/lang zijn, zijn ze wel ideaal voor tussendoor. 

“Duo Penotti. Kinder Bueno, Stracciatella! zeg ik boos tegen mijn telefoon waar de stem met een irritant enthousiasme een Italiaanse woordenbrij uit blijft spugen.” (Hoofdstuk 3)

Ondanks dat de boeken allemaal redelijk voorspelbaar zijn, vond ik het einde verrassend leuk. Het is een heerlijke serie om je even af te leiden van het echte leven en je even in Milaan te wanen. Ik sloeg het laatste boek met een glimlach dicht en vond het oprecht jammer dat hij uit was.
  

Dus ben je op zoek naar een fijne feelgood voor tussendoor? Maar met all the feels? Lees dan de - Liefde in Milaan serie van Saskia!

Reacties op: Blogtour - Liefde in Milaan serie